DPÜ Tavşanlı MYO’da Mehmet Akif Ersoy Anıldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulumuzca düzenlenen Bir Hisli Yürek isimli tiyatro etkinliği ile Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy anıldı.

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy Tavşanlı Meslek Yüksekokulumuzda anıldı.

Milletimizin ulusal marşı olan İstiklal Marşımızın yazarı, Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy doğumunun 148. Yılı nedeniyle okulumuzda düzenlenen “Bir Hisli Yürek” isimli tiyatro etkinliği ile anıldı. Vatan Şairimizin milletimize ve ordumuza ithaf ettiği İstiklâl Marşı, mecliste okunup ayakta dinlendikten sonra 12 Mart 1921 Cumartesi günü saat 17.45'te ulusal marş olarak kabul edildi. Âkif, ödül olarak verilen 500 lirayı Hilal-i Ahmer (KIZILAY) bünyesinde, kadın ve çocuklara iş öğreten ve cepheye elbise diken Dar’ül Mesai vakfına bağışladı. 

İHH (İnsan Hak ve Hürriyetleri) Tiyatrosu tarafından Meslek Yüksekokulumuzun konferans salonunda düzenlenen “Hisli Bir Yürek-Mehmet Akif ERSOY” isimli tiyatro gösterisinde Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşını yazdığı günlerdeki duyguları, düşünceleri ve vatanseverliği vurgulandı. Gösteride Mehmet Akif Ersoy rolünde Tiyatrocular Derneği Başkanı İbrahim Vehbi Atabay, Eşref Edip rolünde Talip Cengiz, Mithat Cemal rolünde İlkay Karadaş, Abdulhak Efendi rolünde İbrahim Etem Akın ve Cenap Şahabettin rolünde okul personelimiz olan Ersin Aslan Beyler görev aldılar.

DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksekokulu olarak Vatan Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u rahmet ve saygıyla anıyoruz.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 23 Aralık 2021, Perşembe / 1090 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler