DPÜ’de Mavi Vatan Semineri

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı’nın konuşmacı olduğu Mavi Vatan başlıklı seminere ev sahipliği yaptı.

DPÜ’de Mavi Vatan başlıklı seminer düzenlendi.

Siyasetname Topluluğumuz tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizdeki Amfi-2’de düzenlenen etkinliğe konuşmacı Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı’nın yanı sıra Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Batur, akademik ve idari personellerimiz, öğrencilerimiz ve davetliler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Siyasetname Topluluğu Danışmanı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin öğretim üyesi Prof. Dr. Hüsamettin İnaç şunları söyledi:

Akdeniz havzasında Türkiye, hak ettiğini aldığı takdirde kendisine 570 yıl yetecek bir zenginliğe sahip olacak. Bunun için ülkemiz önce Libya'yla deniz sınırları anlaşmasını imzaladı. Ardından bu ülkedeki yönetime askeri destekte bulundu. Şimdi bu bölgedeki çalışmaların çerçevesini çizen çok değerli bir konuğumuz bugün aramızda. Doç. Dr. Cihat Yaycı'ya yoğun programı arasında bize zaman ayırdığı için çok teşekkür ediyorum. Etkinliğimizin hazırlanmasında desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal'a ve Siyasetname Topluluğu öğrencilere çok teşekkür ediyorum.

DOÇ. DR. YAYCI: TÜRKLERİN DENİZCİLİKLE İLİŞKİSİ TARİHTE YETERİNCE OKUTULMUYOR

Seminerde katılımcılara sunum yapan Doç. Dr. Cihat Yaycı, Türk milletinin denizcilikle ilişkisinin asırlar öncesine dayandığını ifade ederek Türklerin denizle olan ilişkisinin yaygın okutulan tarihte yer almamasının belli bir planın parçası olduğunu kaydederek "Bizim Türk anlayışımız ırkçılık değildir. Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran ahaliye Türk Milleti denir." Irk yok, renk yok, din yok, dil yok. O nedenle hiç kimsenin bir başkasını ötekileştirmemesi gerek" dedi.

Doç. Dr. Yaycı konuşmasının devamında şöyle konuştu:

PROF. DR. UYSAL: DÜNYA TİCARETİNİN %90'DAN FAZLASI DENİZLERDEN GERÇEKLEŞİYOR

Etkinlikte bir konuşma yapan Prof. Dr. Kâzım Uysal, katılımcıları selamladıktan sonra şunları söyledi: 

Cihat Yaycı Hocamıza teşekkür ediyorum. Üniversitemize değer kattı. Bilmediklerimizi bize anlattı. Burdan şu sonucu çıkardım. Dünya ticaretinin %90'dan daha fazlası denizden gerçekleşiyor. Bizim ecdadımız denizcidir. Bizim dinimiz bunu emrediyor. Dinimiz aslında denizi ve deniz kaynaklarını kullanmamızı emrediyor. Ben bu farkındalığı bizde oluşturduğu için Cihat Yaycı hocamıza teşekkür ediyorum. Kendisine sağlık ve uzun ömürler diliyorum. Vatanımıza ve milletimize faydalı olması için dua ediyorum.

Etkinliğin sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal tarafından Doç. Dr. Cihat Yaycı’ya teşekkür belgesi ve hediye sunuldu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 20 Aralık 2021, Pazartesi / 1913 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler