Hisarcık MYO’da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Hisarcık Meslek Yüksekokulunda Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele başlıklı seminer düzenlendi.

Hisarcık MYO’da Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Semineri gerçekleştirildi.

Mehmet Ali Tahtalı Amfisi’nde düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak katılan Tavşanlı Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde görevli Sosyolog Seçil Sargın Yaman’ın yanı sıra Hisarcık MYO Müdürümüz Öğr. Gör. Burak Kavaslar, Müdür Yardımcılarımız Öğr. Gör. Yeter Akkaya ve Öğr. Gör. Tevfik Karaşahin, Yüksekokulu Sekreterimiz Arif Köylü, Hisarcık Kariyer ve Gelişim Topluluğu Danışmanı Öğr. Gör. Hüseyin Yılmaz ile akademik ve idari personellerimiz ve çok sayıda öğrencimiz katıldı.

Sosyolog Seçil Sargın Yaman, yaptığı sunumda, kadına yönelik şiddet türlerinden bahsederek mücadele konusunda alınması gerekli önlemler ve ilgili mevzuatlardan söz etti. Yaman’ın sunumunda ayrıca şiddetin nedenleri, 6284 sayılı kanun ve uygulama yönetmeliği, şiddetin resmi mercilere bildirimi, şiddete uğrama tehlikesi bulunan kişi ne yapmalıdır, koruyucu tedbirler, şiddet mağdurunu koruyan kurumlar, uluslararası sözleşmeler başlıklarında yaptığı açıklamalarla katılımcıları bilgilendirdi. 

“DÜNYADA HER YIL ŞİDDET NEDENİYLE 1.4 MİLYON KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR”

Dünyada her yıl şiddet nedeniyle 1.4 milyon kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen Sosyolog Yaman, şiddetin en çok kadınlara, çocuklara, yaşlılara, engellilere, göçmenlere, evsizlere ve mültecilere yöneltildiğini anlattı. Yaman, yaşamının herhangi bir döneminde eşi veya birlikte yaşadığı kişi tarafından fiziksel veya cinsel şiddete maruz kalan kadınların oranını ve Türkiye’de şiddet sonucu yapılan başvuruların kurum/kuruluşlara göre dağılımı hakkındaki istatistikleri de katılımcılarla paylaştı.  

Seminer, öğrencilerimizin sorularının yanıtlanması, Müdürümüz Öğr. Gör. Burak Kavaslar’ın teşekkür konuşması ve belge sunumu ile sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 07 Aralık 2021, Salı / 1026 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler