DPÜ’de 24 Kasım Öğretmenler Günü Töreni

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle program düzenlendi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Öğretmenler Günü programı gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi Mavi Salon'da düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Cengiz Karagüzel, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Rahmi Kasımoğulları ve Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İrfan Terzi ile akademik ve idari personellerimiz, öğrencilerimiz ve davetliler katıldı.

PROF. DR. UYSAL: İNSAN, ÖMRÜ BOYUNCA ÖĞRENMEYE MUHTAÇTIR

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, programın açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Çok değerli arkadaşlarım, sevgili öğrencilerim, gününüzü tebrik ediyorum. Bu vesileyle başta Başöğretmenimiz ve tüm ebediyete ulaşmış şehit olmuş ve uzun yıllar vatanımızın, milletimizin, gençlerimizin, insanımızın eğitimi için çalışmış tüm öğretmenlerimize rahmet, hayatta kalan, görevleri başında bulunan tüm öğretmenlerimize de muvaffakiyet diliyorum. Siz öğretmen adayı sevgili öğrencilerime de görevlerinizi güzel bir şekilde yapabileceğiniz vatanımız ve milletimiz için faydalı olacağınız ve faydalı bireyler yetiştireceğiniz bir istikbal diliyorum.

Değerli arkadaşlar, insanı diğer canlılardan ayıran en temel özellik eğitimdir. İnsanın öğrenme ve eğitim noktasında diğer canlılara göre üstünlüğüdür. Yani hayvanların öğrenme ve problem çözme kabiliyetleri oldukça sınırlıyken insanınki sınırsızdır. İnsan, cahil olarak dünyaya gelir . Doğumundan ölümüne kadar öğrenir ve öğrenmeye muhtaçtır. Bunun için insan hayatında öğretmenin eğitmenin önemi çok büyüktür. Bunun için bir milletin muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmesi, gelişebilmesi, refahın artırılabilmesi ancak eğitimle mümkündür. Bu yüzden öğretmenlere büyük iş düşer. Öğretmenler görevlerini iyi yaparlarsa gelecekten istikbalden ümit edebilir, geleceğe güvenle bakabiliriz. Milletimizin bekası devletimizin kök tutması ve geleceği öğretmenlerin elindedir. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bu durumun önemini “Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” diyerek belirtmiştir.

"ÖĞRENCİLERİMİN OLMASI VE YILLAR SONRA BENİ ARAMASI REKTÖRLÜKTEN DAHA DEĞERLİ"

Değerli arkadaşlarım, ben eğitimİn tüm seviyelerinde bulundum. İlköğretim, orta öğretim ve yükseköğretim. Şunu söylemeliyim ki benim için eğitimin en tatlı en unutulmaz hatıraları ilköğretimde olan hatıralardır. Çünkü davranışların değiştiği hissiyatların olgunlaştığı dönem ilkokul dönemidir. Bu yüzden ilkokul seviyesinde eğitim verecek öğretmenlerin görevi çok önemlidir. İlkokul seviyesinde eğitim verdiğim dönemdeki öğrencilerim kimileri doktor, kimileri mühendis kimileri öğretmen oldular ve hâlâ bazıları arıyorlar ve minnettarlıklarını ifade ediyorlar. Bu, benim için rektörlükten bile daha değerli. Değerli öğretmen adayı arkadaşlarımın da bu mutluluğu yaşamalarını arzu ediyorum. İdeal bir öğretmen nasıl olur derseniz, bugünün bu sevimsiz dünyasında sevgi tohumları ekmek çok değerlidir ve bunu da öğretmenler yapacaktır. Eğitimde en önemli kural eylemdir. Söz ile davranışın uyumlu olmasıdır. Hal ile davranış ile anlatım sözden çok daha önemlidir. Siz öğrettiğiniz gibi yaşamazsanız bunun hiçbir önemi yoktur. Sözünüz ve davranışlarınız uyumsuz ise etkiniz olmuyor.

Değerli öğretmen adayı öğrencilerim, gönül ister ki öğretmenler toplum içinde her alanda en iyi ve en yüksek yerlerde olsun. İtibarı en yüksek olan kişiler olsun. Çünkü öğretmenlik bunu hak ediyor. Ancak öğretmenlik para için, başkası alkış tutsun diye ya da beklenti içinde yapılmaz. Öğretmenlik fedakârlıktır. Öğretmen adeta mum gibidir, etrafı aydınlatırken kendisi erir gider. Hepiniz inşallah kültürünü bilen ve sahip çıkan, bilime önem veren, fikri hür, irfanı hür bir nesil yetiştirmeye vesile olursunuz. Öğretmen, bir gün yok olur ama onun yetiştirdiği nesiller daim olur. Biz sizler gibi öğretmen adaylarımızı gördükçe geleceğe ümit ile bakabiliyoruz.

‘Geleceğimizi biz inşa edeceğiz, milletimizin bekası bizim sayemizde olacak, medeniyetimizin kök tutması ve yayılması için çalışıyoruz, ömrümü milletime faydalı nesiller yetiştirmek için adadım’ diyen ve bunu ideal haline getiren tüm öğretmen ve arkadaşlarımın Öğretmenler Günü'nü tebrik ediyor muvaffakiyetler diliyorum.

PROF. DR. TERZİ: ŞEHİT ÖĞRETMENLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUM

Dekanımız Prof. Dr. İrfan Terzi, "Hepinizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Bugün şehit öğretmenlerimizi anmakta fayda var. Bu mertebeye ulaşmanın kolay olmadığını düşünüyorum. Vatan için kendisini feda eden arkadaşlarımızla bu memleket ayakta duruyor. Sizler gibi öğretmen olan ve buradan mezun olan birçok arkadaşımızdan mesajlar aldım. Türkiye’nin her yerinden öğrencilerimiz bu anlamlı günde bize ulaştılar. Bu sayede birbirimizden haberdar olma fırsatını da bulduk. Gelen her mesaj bizleri çok mutlu etti" dedi.

Prof. Dr. İrfan Terzi konuşmasından sonra Evrendeki Evimiz konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Kâzım Uysal tarafından akademik başarı ödülü alan Prof. Dr. İrfan Terzi, Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, Prof. Dr. Aytunga Oğuz, Prof. Dr. Ekrem Akçiçek ve Dr. Öğretim Üyesi Hafize Er Türküresin'e ödülleri takdim edildi.

Etkinliğin son bölümünde mezun olan öğrencilerimizden gelen Öğretmenler Günü mesajları izletildi. Ardından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Öğretmenler Günü etkinlikleri, öğretmen adayları arasına kalot yarışması gerçekleştirilmesinin ardından sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 24 Kasım 2021, Çarşamba / 1971 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dumlupınar titans,

Bu Kategorideki Diğer Haberler