DPÜSEM İHA-0 ve İHA-1 Eğitimlerine Başlıyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DPÜSEM), Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden aldığı yetkinin ardından İHA-0 ve İHA-1 Pilotluk Eğitimleri’nin takvimini netleştirdi.

DPÜ Sürekli Eğitim Merkezi İHA 0 - İHA 1 Eğitimleri için gün sayıyor.

Sürekli Eğitim Merkezimizden yapılan açıklamada, 10 Eylül 2021’de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden (SHGM) yetki alarak Kütahya’daki İHA 0 – İHA 1 Ticari Pilotluk Eğitimi verebilecek ilk ve tek kuruluş olan DPÜSEM’in ilk eğitimini 11-14 Kasım 2021 tarihlerinde örgün ve uygulamalı bir şekilde DPÜSEM Eğitim Salonları’nda vereceği ve son başvuru tarihinin 5 Kasım tarihi olduğu bildirildi. 

Azami kalkış ağırlığı 500 gr ile 4 kg aralığına kadar olan İHA-0’ler ile 4 kg ile 25 kg aralığında olan İHA-1’ler için pilotluk eğitiminin verileceği merkezde İHA-1 Eğitimi alanlar aynı zamanda İHA-0 eğitimini almış olacaklar.

ÖĞR. GÖR. GÜL: KÜTAHYA'NIN İLK VE TEK YETKİLİ KURUMUYUZ

SHGM'den aldıkları yetkiyle Kütahya’daki İHA 0 – İHA 1 Ticari Pilotluk Eğitimi verebilecek ilk ve tek kuruluş olduklarını hatırlatan DPÜSEM Müdürü Öğr. Gör. Bülent Gül, bu alanla ilgi duyan herkesin başvurusuna açık olan eğitimlerde sadece yasal yaş sınırı olduğunu ifade ederek şunları söyledi: 

İHA-0 için asgari yaş sınır 12, İHA-1 için ise 15’tir. 18 yaşından küçük kursiyerlerin başvurularının geçerli sayılabilmesi için velileri tarafından noter onaylı taahhütname almaları gerekiyor. İHA-1 eğitiminin başvurularını uzaktanegitimdpusem.dpu.edu.tr adresinden alıyoruz. İHA-0 Eğitimleri için ise adaylar Whatsapp hattımız üzerinden bizle iletişime geçebilirler. Eğitimlerle ilgili daha fazla ayrıntı ve başvuru süreci hakkında bilgi almak için uzaktanegitimdpusem.dpu.edu.tr adresini ziyaret edebilir ya da 05374432817 numaralı Whatsapp hattından DPÜSEM’e ulaşabilirsiniz. Pek çok sektörde yaygın şekilde kullanılan İHA’ları kullanabilmek ve bunu belgeleyen bir sertifikaya sahip olmak isteyenleri eğitimlerimize bekliyoruz.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 19 Ekim 2021, Salı / 1395 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler