DPÜ Sokak Tenisi Etkinliğine Ev Sahipliği Yaptı

Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Sporun Gelişimi ve Şehirlerin Tanıtımı projesi kapsamında Evliya Çelebi Yerleşkemizde sokak tenisi etkinliği yapıldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, sokak tenisi etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Tenis antrenörü Mert Kaya tarafından yürütülen Sporun Gelişimi ve Şehirlerin Tanıtımı projesi kapsamında Müdürlük heyeti Evliya Çelebi Yerleşkemizi ziyaret etti. Sokak tenisi aracılığıyla tenisin ülkemizde daha geniş kitlelerce tanınması, tenisin daha fazla kişi tarafından oynanan bir spor hâline getirilmesi ve bununla birlikte Kütahya’nın da tanıtılmasının hedeflendiği proje kapsamında Üniversitemizin Taç Kapısı önüne file kuruldu ve Antrenör Mert Kaya ve öğrencileri bir süre tenis oynadı. Bir süre sonra Kaya ve öğrencilerine, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal da eşlik etti.

GAYRET: SPORUN HER BRANŞINI TABANA YAYMAYI İSTİYORUZ

Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Gayret, yaptığı açıklamada, sporun tabana yayılması amacıyla hazırlanan projeyi uygulamaya aldıklarını bildirdi. Projeye sokak tenisi ile başladıklarını dile getiren Gayret, şunları kaydetti:

Biz müdürlük olarak sporun her branşının tabana yayılmasını istiyoruz. Tesislerimizi bu amaca hizmet edecek hale getiriyoruz. Bunun için projeler hazırlayıp uyguluyoruz. Bugün, "Sporun Gelişimi, Kentlerin Tanıtımı" projemizle kurumlarımıza gidip kurum amirlerimizle, çalışanlarla sokak tenisi oynuyoruz. Bugün üniversitelerimizi ziyaret ederek hocalarımızla tenis oynadık. İlerleyen günlerde kentteki diğer kurumlara da gidip projemizi sürdüreceğiz.

KAYA: HERKESİ PROJEMİZE KATILMAYA ÇAĞIRIYORUM

Proje kapsamında iş birliği yapılan kurumlar arasına Üniversitemizin yanı sıra Kütahya Valiliği, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Kütahya İl Emniyet Müdürlüğünün de yer aldığını ifade eden Mert Kaya, “Daha önce Kütahya’nın tarihi yerlerinde gerçekleştirdiğimiz sokak tenisi etkinliklerini bugün Kütahya Dumlupınar Üniversitesine taşıdık. Bugün 6 yaşından 70 yaşına kadar pek çok sporcunun tenis oynamasını sağlayan bu projenin daha geniş kitlelere ulaşması için şehrimizin önde gelen kurumlarının verdikleri destek bizler için çok önemli. Başta daha önce tenis oynamamış vatandaşlarımız olmak üzere herkesi her yaştan insana açık olan bu projeye davet ediyorum” dedi.

Taç Kapısı önündeki gösteri maçından sonra projenin ayrıntılarını Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal’a aktarmak için rektörlük makamına geçen heyette Mert Kaya’ya Spor Uzmanı Ahmet Ölçen ve tenis öğrencileri Yusuf Ölçen, İclal Karaarslan, Melis Karaarslan, Ada Özkalkan, Mahan Alihadi ve Hossam Rezai de eşlik etti.

ÖĞRENCİLER VE REKTÖR UYSAL’DAN GÖSTERİ MAÇI

Sporun Gelişimi ve Şehirlerin Tanıtımı projesinin amacı ve kapsamı bakımından oldukça kıymetli olduğunu kaydeden Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, şunları söyledi:

Üniversitemizin Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzle yürüttüğü pek çok çalışmanın bir yenisi de Sporun Gelişimi ve Şehirlerin Tanıtımı projesi oldu. İl Müdürümüz Feyzullah Gayret’e ve proje yürütücüsü Mert Hocamıza emekleri için teşekkür ediyorum. Bugün aramızda olan genç tenisçi kardeşlerimizin tenis oynarken yaşadığı mutluluğu görmek bu projenin amacına ulaşacağını gösteriyor. Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde de tenis sporunun yaygınlaşması için bir takım etkinlikler, hatta turnuvalar düzenlemeyi planlıyoruz. Bu konuda Spor Bilimler Fakültemizi de bilgilendirdik. Projede emeği geçen herkesi kutluyorum.

Makam ziyareti sonunda genç tenisçilere yazarı olduğu Hizmetçi Martılar, Kurtlar ve Çakalların Başkanlığı, Üç Kafadar Balığın Mağara Macerası ve Köpek Balıklarının Muhteşem Dönüşü kitaplarını hediye eden Rektörümüz öğrencilerden en kısa sürede yeniden bir araya gelerek kitap hakkındaki düşüncelerini almak istediğini söyledi. Ziyaretin sonunda Rektörümüz tenis öğrencileriyle küçük bir gösteri maçı da yapan Prof. Dr. Uysal, öğrencilere ziyaretleri için teşekkür ederek eğitim ve spor hayatlarında başarılar diledi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 29 Eylül 2021, Çarşamba / 1374 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler