DPÜ’de Sigara Bağımlılığı ve Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu tarafından Dumansız Kampüs projesi kapsamında Sigara Bağımlılığı, Bağımlı Gençlere Yaklaşım ve Bağımlılıkla Mücadele konulu eğitim gerçekleştirildi.

DPÜ Genç Yeşilay Topluluğu tarafından gerçekleştirilen Sigara Bağımlılığı, Bağımlı Gençlere Yaklaşım ve Bağımlılıkla Mücadele konulu eğitim çevrim içi olarak tamamlandı.

Çevrim içi olarak düzenlenen etkinliğe Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İrfan Terzi ve Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, akademik ve idari personellerimiz, öğrencilerimiz ve davetliler katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Dekanımız Prof. Dr. İrfan Terzi, günümüzde insanların bağımlılığın pek çok türüyle mücadele etmek zorunda olduğunu ifade ederek bu konuda özellikle gençlerde oluşturulacak bilincin toplum sağlığı açısından önemine işaret etti. Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal ise düzenlenen etkinlikle ilgili katılımcıları bilgilendirdi ve Dumansız Kampüs projesinin etkinliklerinin tüm hızıyla süreceğini kaydetti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Münire Kardaş ve Büşra Öztürk, Genç Yeşilay Topluluğumuzun iş birliği yaptığı kurumların başına gelen Yeşilay'ın özellikle bağımlılıkla mücadele konusundaki çalışmalarıyla öne çıkan Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) hakkında katılımcılara bilgi verdi. Sigara bağımlılığının nedenleri ve bu bağımlılıktan nasıl kurtulunabileceğine ilişkin yöntemlerin anlatıldığı etkinlikte bağımlılıkla mücadele eden gençlere nasıl yaklaşılması gerektiğine ilişkin öneriler de katılımcılara aktarıldı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 21 Eylül 2021, Salı / 1103 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler