DPÜ’nün Üç Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Heyecanı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin Mezuniyet Etkinlikleri kapsamında Kütahya Güzel Sanatlar, Kütahya Sosyal Bilimler ve Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun öğrencileri için tören düzenlendi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin üç meslek yüksekokulunun öğrencileri için tören düzenlendi.

Germiyan Yerleşkemizde düzenlenen törene Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Batur, Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Erdem, Kütahya Sosyal Bilimler MYO Müdürümüz Doç. Dr. Hakan Kara ve Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Eda Taşçı, müdür yardımcılarımız, akademik ve idari personellerimiz, öğrencilerimiz ve aileleri katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başlayan törende üç MYO müdürü adına bir konuşma yapan Doç. Dr. Eda Taşçı, şunları söyledi:

Kütahya Dumlupınar Üniversitesine gelip kayıt yaptırdığınız 2 yıl öncesinde kurduğunuz hayaller, üniversite yaşamı, eğitim öğretim faaliyetleri ve elde etmek istediğiniz kazanımlar ne kadar çoktu. Ancak sizler daha ilk dönemi tamamladığınızda COVID-19 hepimizin hayatına ansızın girdi. 

Hoş geldiniz diyemedik, ne oldu anlayamadık, kabul etmek istemedik, isyan ettik belki. 

Ama tüm dünya gibi bizde Türkiye’de bir mücadele sürecine başladık. Bu süreç hepimiz için yeni bir başlangıç yeni bir yöntemi beraberinde getirdi: Uzaktan Eğitim. 

Uzaktan eğitim sürecini sizlerle birlikte bizlerde zorlanarak bazen, en iyisini deneyerek uygularak öğrendik. Gönlümüz sizlerle daha yakından göz göze, sınıflarımızda sıralamızda kampüsümüzde birlikte derslerimizi yapmayı arzulardı. Dünya bunu kabul etmedi. Ama bugün her biriniz bu serüveni başarı ile tamamladınız mezuniyete hak kazandınız. Hepinizi bu zorlu süreci tamamlayarak diplomalarınızı hakkıyla almanızdan dolayı tebrik ediyorum.

Bugün artık yeni bir başlangıç sizler için. Önlisans diploması bir çok yeni kapıyı sizler için açabilecek bir ön anahtar olucak. Kiminiz hayatına burada aldığı eğitimi ile iş hayatına başlayacak, kiminiz belki dikey geçiş sınavlarına katılacak ve fakültelere lisansüstü eğitimlere devam edecek. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tüm bu taleplerinizi karşılayabilecek olanaklara sahip büyük bir Üniversite. Hayallerinizin ve gelecekteki tüm planlarınızın içinde mutlaka yer almasını sağlayabilirsiniz.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Mezunlarımız, mezuniyetleri sonrasında kariyer günlerinde çeşitli seminer, konferans ve etkinliklerde sizin arkanızdan gelecek yeni öğrencilerimize destekler verir. Sizleride önümüzdeki yıllarda her nerede olursanız iş hayatı, kariyer basamakları yada hayatın kendisi gelen yeni neslin kardeşlerinizin yanında her zaman görmek isteriz. Uzaktan eğitimle mezun olmuş bu tecrübeleri yaşamış öğrencilerimiz olarak. 

Değerli velilerimiz, değerli öğrencilerimiz, bizler öğrencilerimizin bu iki yıllık sürecinde her zaman onların yanındaydık. Bu bir başlangıçtı. Onların bundan sonra devam edecek hayat serüvenlerinde bizler onların yanında olmaya onları takip etmeye devam edeceğiz. Adresimiz belli kapılarımız sizlere her zaman açık. Tüm Germiyan kampüs yerleşkesi hocaları ve tüm personelimiz adına katılımınızdan dolayı teşekkür ederim. Sağlıklı başarılı mutlu bir hayatın devamını dilerim.

Konuşmaların ardından meslek yüksekokulumuzu başarıyla öğrencilerimiz sahneye davet edilerek elde ettikleri başarılar Üniversitemiz tarafından ödüllendirildi. Törenin sonunda mezuniyet belgelerini alan öğrencilerimiz şarkılar ve marşlar eşliğinde keplerini atarak mezuniyetlerini doyasıya kutladılar.

KÜTAHYA GÜZEL SANATLAR MYO'YU İLK ÜÇ SIRADA BİTİREN ÖĞRENCİLER
Dilek Avcıl
Candan Emine Birlik
İlknur İnli

 

KÜTAHYA SOSYAL BİLİMLER MYO'YU İLK ÜÇ SIRADA BİTİREN ÖĞRENCİLER
Melek Çolaklar
Ömer Çiftçi
Tuçegül Şahan

 

KÜTAHYA TEKNİK BİLİMLER MYO'YU İLK ÜÇ SIRADA BİTİREN ÖĞRENCİLER
Betül Durmuş
Talha Tahir Gözütok
Umut Özsaltık

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 16 Temmuz 2021, Cuma / 2790 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, @osmaniye, @malatya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler