Kütahya Güzel Sanatlar MYO’da İleri Çini Eğitimleri

DPÜ Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulunda, Belediye Üniversite El Ele Kütahya İçin Güçlü Bir Geleceğe projesi kapsamında akademisyenlerimiz ve usta sanatçıların katkıları ile çini sanatçıları ve zanaatkarları için İleri Çini Eğitimleri veriliyor.

Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulumuzda akademisyenlerimiz ve usta sanatçılar tarafından İleri Çini Eğitimleri veriliyor.

Üniversitemizle Kütahya Belediyesinin Zafer Kalkınma Ajansının Sosyal Destek Programı Güdümlü Proje başlığı altında desteklenen ortak projesi olan ‘Belediye - Üniversite El Ele Kütahya İçin Güçlü Bir Geleceğe’ projesi kapsamında başlayan İleri Çini Eğitimleri'yle ilgili meslek yüksekokulumuzdan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Kütahya, zanaat ve halk sanatları alanında ilerleyen, yaratıcılık ve kültürü kalkınma hedeflerinin odağına yerleştirmiş olan bir kenttir. Bu nedenle, Kütahya Belediyesi ile diğer bütün yerel ortaklar, verdikleri hizmetlerde yaratıcılık ve kültürünü ön plana yerleştirmektedir. Kütahya Belediyesi ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ortaklığı ile yürütülen bu projeden beklenen sonuçlardan biri, Kütahya’da var olan yaratıcı kültürel endüstriler alanındaki bilgi ve deneyimin kurumsal olarak gelecek nesillere aktarılabileceği bir hafızanın oluşturulmasıdır. Duayen çini sanatçıları ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Çini Sanatı programı öğretim görevlileri ile birlikte proje kapsamda sanatçı ve zanaatkârlara 240 saat İleri Çini Eğitimi verilerek kültürel mirasın yeni nesillere aktarımı sağlanmaktadır. Kütahya Belediyesinin eş güdümcü kurum rolünü üstlendiği projenin paydaşları arasında üniversitemizin yanı sıra Kütahya Valiliği, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, Kütahya Çiniciler Fotoğrafçılar ve El Sanatları Esnaf Odası bulunmaktadır.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 21 Haziran 2021, Pazartesi / 1368 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler