DPÜ’de Girişimcilik Eğitimi Verildi

Üniversitemizin Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü tarafından Prof. Dr. Sedat Uçar’ın konuşmacı olarak katıldığı Girişimcilik Eğitimi başlıklı konferans düzenlendi.

DPÜ Eğitim Fakültesi, Girişimcilik başlıklı eğitim gerçekleştirdi.

Çevrim içi olarak gerçekleşen etkinlikte açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İrfan Terzi, genel bir perspektifle ülkemizde çağdaş eğitim sürecine değindi ve öğrenilenleri hayata geçirmede konferans gibi ders dışı etkinliklerin önemine işaret etti. Prof. Dr. Terzi’den sonra söz alan Fakültemizin Eğitim Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aytunga Oğuz, 21. yüzyıl becerileri bağlamında girişimcilik kavramının önemini belirten konuşmasından sonra katılımcılara teşekkür etti ve sözü etkinliğin konuşmacısı Prof. Dr. Sedat Uçar’a bıraktı.

Sözlerine girişimcilik kavramını gündelik yaşamdan ve iş yaşamından örneklerle somutlaştırarak başlayan Prof. Dr. Sedat Uçar, Tarihsel süreçte endüstri devrimlerinin iktisadi ve toplumsal değişimlere neden olduğunu belirterek bu sürecin öğrenci nitelikleri açısından beklentilerde oluşturduğu değişime dikkat çekti. Girişimcilik kavramının sadece ekonomik değeri değil, aynı zamanda kültürel ve bilimsel değerleri de içerecek şekilde geniş bir perspektif içerisinde ele alınması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Uçar, girişimcilik eğitimine ilişkin dünyada ve ülkemizde mevcut durumdan ve yapılabileceklerden bahsetti.

Eğitim ve öğretmenlik mesleki yeterlikleri açısından girişimcilik özellikleri, girişimciliği destekleyen öğretim yöntemleri ve okul olanakları gibi başlıkların da konuşulduğu etkinlik, dinleyicilerden gelen soruların yanıtlandığı bölümün ardından sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 09 Mayıs 2021, Pazar / 1517 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler