DPÜ’de İletişim ve Gelişim Zirvesi Semineri

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin (DPÜSEM) İletişim ve Gelişim Zirvesi başlıklı semineri çevrim içi olarak düzenlendi.

DPÜ Sürekli Eğitim Merkezi, İletişim ve Gelişim Zirvesi başlıklı seminer düzenledi.

Çevrim içi olarak gerçekleşen etkinlikte Eğitim Fakültemizin Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ercan Taşkın, Simav Meslek Yüksekokulumuzun Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Kudret Armağan ve ATV Ana Haber Sunucusu Cem Öğretir konuşmacı olarak katıldı.

ÖĞR. GÖR. ARMAĞAN’DAN EĞİTİMDE MOTİVASYON SUNUMU

Etkinlikte ilk sözü alan ve Eğitimde Motivasyon ve Stres Yönetimi başlıklı bir konuşma yapan Öğr. Gör. Kudret Armağan, katılımcılara konunun genel kapsamından söz ederek yaşam motivasyonunun temel unsurları, motivasyon döngüsü, başarı için yapılması gerekenler, başarılı ve başarısız insanların genel nitelikleri, stres kavramı, stres kaynakları, stresin başarıya etkisi, eğitimde stresi yönetmek için yapılması gerekenler başlıklarında yaşamdan örnekler verdi. 

Öğr. Gör. Armağan, ayrıca eğitim sırasında masa başı egzersizleri uygulamalı olarak sunarak konuşmasını tamamladı.

PROF. DR. ÜNAL GÜNCEL İLETİŞİM VE HİTABET TEKNİKLERİNE DEĞİNDİ

Etkinlikte Güncel İletişim Teknikleri ve Hitabet Teknikleri başlıklı bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, sunumuna beden dilindeki duruşun hayatı etkilemede ne denli önemli olduğundan söz ederek başladı. İletişimde beden dilinin %55’lik oranla en önemli paya sahip olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ünal, deneysel çalışmalardan örnekler verdi. Daha sonra iletişimde sesin önemine değinen Ünal, ses tonunun konuşmada ne söylendiğinden öte nasıl söylendiği üzerinde durulması bakımından çok önem taşıdığını ifade etti. 

Sözcüklerin doğru seslendirilmesinin ise hem Türkçe hem de hitabet açısından ciddi bir önem taşıdığı görüşünü, izleyenlerin de içinde olduğu uygulamalı eğitimle destekleyen Ünal, sözlerini iyi bir konuşmadaki 10 temel kural ve bu kuralların nasıl uygulanması gerektiğiyle ilgili örneklerle tamamladı.

PROF. DR. TAŞKIN PAZARLAMA İLETİŞİMİNİ ELE ALDI

Prof. Dr. Ercan Taşkın ise Pazarlama İletişimi başlıklı konuşmasında, pazarlamanın bireysel yaşamda da önemini vurgulayarak başladığı konuşmasında pazarlama eylemlerinin iletişim teknikleri ile uyumlu yapıldığında başarılı olunacağını vurguladı. 

Prof. Dr. Taşkın ayrıca, kişisel gelişimin sürdürülebilirliği pazarlama anlayışının doğasında olduğu ve bunun içinde pazarlama ve iletişimin başarılı olması için sistematik bir eğitim alınması gerektiği üzerine de görüş bildirdi.

CEM ÖĞRETİR DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

Etkinlikte son sözü alan davetli konuşmacı Cem Öğretir ise, kariyerinden söz ederek başladığı konuşmasında katılımcılara iletişim ile ilgili dikkat etmeleri gereken konulardan bahsetti.

Etkinliğin son soru cevap bölümünde katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaşan Cem Öğretir, etkinliğin düzenlenmesine katkı sunan DPÜSEM Müdürümüz Öğr. Gör. Bülent Gül’e teşekkür etti. Öğr. Gör. Gül’ün gelecekteki etkinlikler için davetine de olumlu yanıt veren Öğretir, DPÜ’de yüz yüze bir etkinliğe katılmayı sabırsızlıkla beklediğini ifade ederek sözlerini tamamladı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 04 Mayıs 2021, Salı / 1918 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler