DPÜ’de Akıllı Sistemler Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi Kuruldu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi bünyesinde Akıllı Sistemler Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmasına ilişkin yönetmelik Resmî Gazete’de yayımlandı.

DPÜ'de Akıllı Sistemler Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi  Akıllı Sistemler Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin  kurulmasına ilişkin yönetmelik 31387 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. DPÜ ASTAM Müdürlüğüne, Mühendislik Fakültemizin Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Özyön asaleten atandı.

ASTAM bünyesinde Akıllı sistemlerle ilgili alanlarda yeni fikirler ve teknolojiler üretmek için Mühendislik ve Fen Bilimleri alanlarında çeşitli üniversitelerden birçok değerli araştırmacı yer almaktadır. ASTAM, akıllı sistemler alanında merkezimizle birlikte çalışmak ve üretmek isteyen, yeni fikirleri, proje ve çözüm önerileri olan akademisyenleri ve sektör paydaşlarını çalışma grupları altında yer almaya davet etmektedir.

Müdürlük görevine başlayan Doç. Dr. Serdar Özyön, ASTAM ile yapay zekâ teknolojileri ve optimizasyon alanları başta olmak üzere, nesnelerin interneti, büyük veri, robot teknolojileri, kontrol-otomasyon, endüstri 4.0 ve mekatronik gibi bütün akıllı sistem alanlarıyla ilgili paydaşları bir araya getirerek AR-GE ve proje çalışmaları yürütmeyi amaçladıklarını belirtti.

ASTAM tanıtım posteri için tıklayınız.

ASTAM internet sitesi için tıklayınız.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 06 Nisan 2021, Salı / 1021 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler