İstiklal Marşı Okuma Yarışmasının Kazananlarına Ödülleri Verildi

Eğitim Fakültemizin Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı bünyesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında, İstiklâl Marşımızın kabulünün 100. yıldönümüne ithafen, 11 Mart’ta çevrim içi olarak düzenlenen, Kütahya Merkez Ortaokullar Arası İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nın ödül töreni fakültemizde gerçekleştirildi.

DPÜ Eğitim Fakültesinde Kütahya Merkez Ortaokullar Arası İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nın ödül töreni yapıldı.

Mavi Salon’da düzenlenen ödül töreninde açılış konuşmasını gerçekleştiren Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcımız ve Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, “12 Mart aziz Türk milleti için çok özel bir gün. Milletimizin en zor şartlar altında bulunduğu bir dönemde kaleme alınan İstiklal Marşımızı, bağımsızlığımızın, geleceğimizin, milletimizin azim ve kararlılığının bir simgesi olarak, 100. yaşında da gururla taşıyoruz. Bugün burada olmak bizler için çok anlamlı. Fakültemiz bünyesinde İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzle ortaklaşa çalışmalar yürütmek, öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte güzel işlere imza atmak bizleri çok mutlu ediyor” dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İrfan Terzi ise konuşmasında, “21 okulun başvuru yaptığı yarışmamıza katılan bütün öğrencilerimiz bizleri gururlandırmışlardır. Öğrencilerimizin kıymetli ailelerine, öğretmenlerine ve idarecilerine emekleri için teşekkürü bir borç biliriz” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından düzenlenen törende okul müdürlerine, öğrencileri çalıştıran öğretmenlere ve dereceye giren öğrenciler Fatmagül Güner, Mustafa Muaz Dengeşik, Hazal Kolay, Hira Atış ve İshak Kocakaplan’a ödülleri sunuldu. 

Törende ayrıca ödül alan öğrenciler, onları yetiştiren öğretmenler ve idareciler günün anlam ve önemine dair konuşmalarını gerçekleştirdiler. 

PROF. DR. UYSAL: ÖĞRETİM ÜYELERİMİZİ VE KATILIMCILARI KUTLUYORUM

Eğitim fakültesindeki ödül töreninden sonra rektörlük makamı ziyareti gerçekleştirildi ve öğrenciler, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal’ı makamında ziyaret ederek kendisiyle sohbet ettiler. 

Ödül kazanan öğrencilerin ziyaretlerinden büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Prof. Dr. Kâzım Uysal, “İstiklâl Marşımızın 100. yılında bu anlamlı etkinliği düzenleyen Eğitim Fakültemizin kıymetli öğretim üyelerine teşekkür ediyorum. Ülkemizin tarihine yön vermiş bu anlamlı metni en içten duygularla okuyan ve yarışmada başarı elde etsin etmesin tüm öğrencilerimizi, kendilerini çalıştıran öğretmenlerimizi ve idarecilerimizi de kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum. İstiklâl Marşımız çok güzel bir şiir. Marşımızın bugün olduğu gibi yüz yıllar boyunca ilk günkü coşkuyla söylenmesini diliyorum. Allah inşallah bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmaz” şeklinde konuştu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 23 Mart 2021, Salı / 1549 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler