DPÜ TÖMER’de Çanakkale Yolun Sonu Programı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma günü için anma programı düzenlendi.

Üniversitemizin Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi, 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü için anma programı gerçekleştirdi.

İslami İlimler Fakültemizdeki konferans salonunda düzenlenen etkinlikle ilgili konuşan TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Uslu şunları söyledi:

Ülkemize Türkçe öğrenmek için gelen öğrencilerimize kültürümüzü ve tarihimizi de tanıtıyoruz. Dil, kültür ve tarihi ile bir bütündür. Türkçe dünyanın en eski ve köklü dillerinden biridir. Dil, din ve vatan milleti oluşturan temel değerlerdir. Çanakkale Savaşı sadece bizim milletimizin değil Türk dünyasının ve İslam coğrafyasının da ölüm kalım savaşıdır. Anadolu son kaledir. Bu kalenin yıkılmaması için 'kimi Hindu kimi yamyam kimi bilmem ne bela' olan ordulara inancı ile karşı çıkmış ve muvaffak olmuş bir milletin neferleriyiz. TÖMER öğrencilerimizin İslam coğrafyasından gelmesi bizimle birlikte aynı kaderi paylaşmış olması bu etkinliğimizi daha da önemli hale getiriyor. Bizler dini bir, inancı bir farklı coğrafyaların tek ümmetiyiz. Öğrencilerimize bu değerlerimizi hatırlatarak bir bilinç uyandırmaya devam edeceğiz.

TÖMER öğrencilerine Çanakkale Savaşı’nın önemi ve değerinin anlatıldığı etkinlik Çanakkale Yolun Sonu filminin izlenmesinin ardından son buldu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 18 Mart 2021, Perşembe / 874 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler