Prof. Dr. Altuncu University of Malaya’da Doktora Jüri Üyesi Oldu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fotonik Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (DPÜ FOTAM) Müdürü ve Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Altuncu, Malezya’daki University of Malaya’da doktora sınav jüri üyesi oldu.

DPÜ FOTAM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Altuncu, University of Malaya’da doktora sınavına jüri üyesi olarak katıldı.

University of Malaya Department of Electrical Engineering’de fotonik alanında doktora eğitimini tamamlayan iki doktora öğrencisinin tez savunma sınavında üniversite dışı Prof. Dr. Ahmet Altuncu, tez jüri üyesi (external examiner) görevi alarak üniversitemizi temsil etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Altuncu, DPÜ FOTAM’da yürütülen projelerde Malezyalı araştırmacıların varlığın hatırlatarak, “University of Malaya Deptartment of Electrical Engineering Fotonik araştırma grubundan Prof. Dr. Sulaiman Wadi Harun ve doktora öğrencisi Nur Farhanah Zulkipli’nin de proje ekiplerinde yer aldığı ‘Genişband fotonik ağlar için yenilikçi yöntemlerle genişband (C ve L bandı) katkılı fiber yükselteç tasarımı’ araştırma projesini yürütüyoruz. Bununla beraber, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğümüzün Öncelikli Alan Projesi (ÖNAP) Bilişim ve İletişim Teknolojileri (BİT) çağrı kategorisinde desteklenen ‘Geniş bantlı fiber optik ağlar için kararlı, nanosaniye darbe atımlı, dalgaboyu ayarlanabilir fiber halka lazer tasarımı ve geliştirilmesi’ başlıklı araştırma projelerinin çalışmaları devam ediyor. Yürütülen proje çalışmaları ve uluslararası jürili doktora sınavında üniversite dışı jüri üyesi olarak görev alıp Üniversitemizi temsil etmemiz, Üniversitemiz ve University of Malaya arasında başta fotonik ve elektronik alanları olmak üzere Ar-Ge ve eğitim iş birliklerinin artmasına büyük katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 17 Mart 2021, Çarşamba / 596 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler