DPÜ’de İstiklâl Marşı’nın Kabulünün 100. Yılı Anısına Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde İstiklâl Marşı’nın Kabulünün 100. Yılı Anısına Ulusal Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu düzenlendi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde İstiklâl Marşı’nın Kabulünün 100. Yılı Anısına Ulusal Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu gerçekleştirildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde çevrim içi olarak düzenlenen etkinliğin moderatörlüğünü Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürümüz Prof. Dr. Şahmurat Arık yaptı.

Prof. Dr. Kâzım Uysal başkanlığında yapılan açılış töreninde Prof. Dr. Zeki Taştan, Prof. Dr. Nazım Elmas ve Prof. Dr. Kemal Timur da etkinliğe ilişkin olarak katılımcılara hitap ettiler.

Seçici kurul tarafından sempozyumda yer almaya layık bulunan 9 farklı üniversiteden 34 bildiri, iki gün içinde düzenlenen ve öğretim üyelerimizin moderatörlüğünü üstlendiği 10 oturumda sunuldu.

Oturumlara ulaşmak için tıklayınız.

UYSAL: SAYIN BAKANIMIZ DR. MEHMET MUHARREM KASAPOĞLU'NA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal'ın moderatörlüğünde gerçeleştirilen ve Prof. Dr. Zeki Taştan ve Doç. Dr. Arif Kolay’ın konuşmalarının da olduğu kapanış oturumunda Rektörümüz sempozyumu şu sözlerle kapattı:

İstiklâl Mücadelemiz devam ediyor. Özellikle ekonomik alanda bağımsızlığımız gibi eğitim ve teknoloji alanındaki bağımsızlığımız adeta istiklâlimiz. Bu alanlarda dışa bağlı kaldıkça tam anlamıyla bir bağımsızlıktan söz edemeyiz. Demek ki, istiklâl mücadelemiz sürüyor ve bu mücadele sürdükçe bizim İstiklâl Marşımıza ihtiyacımız var. Tüm alanlarda İstiklâl Marşımızın ruhuna uydukça istiklâlimize kavuşacağız. Buna yürekten inanıyorum. Gelecek bizimdir. Ben bu sempozyuma katılan herkese, bu sempozyumda bildiri sunan genç arkadaşlarıma, sempozyumu düzenleyen başta Prof. Dr. Şahmurat Arık olmak üzere tüm hocalarıma ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Son olarak bu etkinliği beraber düzenlediğimiz Gençlik ve Spor Bakanlığına ve Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na teşekkürlerimi sunuyorum. Kendisi Kütahya'ya kadar geldi. Kısa bir süre görüşme fırsatı bulduk ancak yoğun programından dolayı bu sempozyumda aramızda olamadı. Ben kendisinin selam ve tebriklerini de sizlerle paylaşıyorum. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 17 Mart 2021, Çarşamba / 1192 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler