DPÜ Akademisyen ve Öğrencilerinden Anlamlı Başarı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin akademisyen ve lisansüstü öğrencilerinin İstiklal Marşının kabulünün 100. yılına özel olarak Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen ulusal katılımlı ’On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal’ temalı afiş tasarım yarışması için hazırladıkları eserler seçici kurul tarafından başarılı bulundu.

On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal başlıklı afiş tasarım yarışmasında DPÜ akademisyeni ve öğrencileri toplam 7 ödül kazandı.

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen ve 325 eserin yarıştığı, On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal afiş yarışmasında İstiklâl Marşı’nın temsil ettiği değerlerin ve millî mücadele kazanımlarının görselleştirilerek kalıcı eserlere dönüştürülmesinin, genç nesillerin afiş çalışmalarının gelecek kuşaklara aktarılarak millî duyguların yaşatılmasının amaçlandı. Yarışmada üniversitemizi temsil eden Güzel Sanatlar Fakültemizde görevli akademisyenimizin ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Sanat ve Tasarım Anasanat Dalı öğrencilerimizin eserleri, seçici kurul tarafından başarılı olarak ilan edildi. Buna göre öğrencilerimiz Deniz Babilik'in eseri Jüri Özel Ödülü’ne, Arş. Gör. H. Irmak Artan ile öğrencilerimiz Betül Güzel, Rabia Eğiren, Abdülmetin Siyam, Cemre Aslan ve Şeyda Tilbe'nin eserleri de Sergileme Ödülü’ne layık görüldü.

İstiklâl Marşı’nın anlam ve öneminin vurgulanması, İstiklâl Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve kurtuluş mücadelesinde görev alan tüm şehit ve gazilerin yâd edilmesi, ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim öğrencilerinin sanatsal etkinlik ile bir araya gelerek deneyim edinmelerinin sağlanması amaçlandı.

Gazi Üniversitesinden yapılan açıklamada ödül alan ve sergilemeye değer görülen tüm afişlerin gaziresimissanalsergi.gazi.edu.tr adresinden incelenebileceği bildirildi.

Akademisyenimizin ve öğrencilerimizin ödüle layık bulunan tasarımlarını görmek için tıklayınız.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 13 Mart 2021, Cumartesi / 790 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler