DPÜ KAMER’den Hayallerin Turkcell’le Gelecek Etkinliği

DPÜ Kariyer ve Mezun Merkezi, Turkcell iş birliğinde Hayallerin Turkcell’le Gelecek başlıklı seminer düzenledi.

DPÜ KAMER, Hayallerin Turkcell’le Gelecek başlıklı seminer düzenlendi.

Çevrim içi olarak gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Aydın, katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi:

Bildiğiniz üzere Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından desteklenen Kariyer ve Mezun Merkezleri öğrencilerin kariyer gelişimleri için son derece önemli işler yapmaktadırlar. Bu kapsamda bu yıl ders müfredatlarına eklediğimiz Kariyer Planlaması dersi daha yolun başında olan öğrencilerimizi 1. sınıftan kariyerleri üzerine düşünmeye, plan yapmaya sevk etmektedir. 

Üniversite Yönetimi olarak bizler bu faaliyetleri son derece önemli buluyoruz ve destekliyoruz. Turkcell son derece Kurumsal ve başarılı bir şirket, bugün bizlerle ve öğrencilerimizle bir araya geldikleri için son derece mutluyuz. Umarım pandemi sonrası da Turkcell ile çalışmalarımız ve iş birliklerimiz devam eder ve sizleri güzel Üniversitemizde misafir etmeyi çok isteriz.

SEZGİN: KARİYER PLANLAMAYA ERKENDEN BAŞLANMALI
Turkcell İşe Alım Yöneticisi Serhat Sezgin, konuşmasında Turkcell’in Genç Yetenek Programını, Kariyer Fırsatlarını, Staj Programlarını ve Sık Sorulan Soruları öğrencilere aktardı. 
Kütahya Dumlupınar Üniversitesinden mezun olduğunu ve mezun olduğu üniversitenin öğrencileri ile bir araya geldiği için son derece mutlu olduğunu dile getiren Serhat Sezgin, öğrencilerin programlara nasıl başvuru yapacağını ve hangi aşamalardan geçeceğini anlatarak, ”Kariyerinize yön verebilmek için erken dönemde planlama çok önemli, sizler bu açıdan şanslısınız, 1. sınıftan bu sürece dahil olmanız önemli bir avantaj” şeklinde konuştu.

KONAKYERİ, İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN GELECEĞİNDEN SÖZ ETTİ
Etkinlikte son sözü alan Turkcell Erişim Şebeke Operasyonları Yöneticisi Eda Konakyeri, kurumunun teknolojik altyapısı, 5G teknolojisine yönelik çalışmaları, internet üzerinden sağlanan GeForce teknolojisi ve genel olarak iletişim teknolojilerinin gelecekte hangi noktalara erişebileceği üzerine yoğunlaştı.

Yetkililerin kendi kariyer hikâyelerinin de anlatıldığı etkinlik, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanması ile sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 05 Mart 2021, Cuma / 800 defa okundu.

Bu Kategorideki Diğer Haberler