Sulama Sistemlerinin Kontrolü Kütahya Teknokent’te Millileşiyor

Kütahya Tasarım Teknokent şirketlerinden Rainbow ISC, ülkemize ağırlıklı olarak yurt dışından getirilen sulama sistemleri kontrol aygıtlarının ülkemizde de üretilmesi için yürüttüğü çalışmalar sonucunda 3 farklı modelde 11 ürünün Ar-Ge çalışmalarını tamamlayarak patent sürecine geçildi.

Kütahya Tasarım Teknokent, ülkemizin kalkınması için yürütülen bir çalışmaya daha ev sahipliği yaptı.
 
Teknokentten yapılan yazılı açıklamada ilk yerli malı belgeli uzaktan kontrollü sulama sisteminin Kütahya Tasarım Teknokentte geliştirildiği ifade edildi ve açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: 
 
Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal ile atağa kalkan Teknokent, başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Rainbow ISC A.Ş., ülkemizde ithal olarak kullanılan sulama sistemi kontrol cihazlarını millileştirmek için yoğun bir çaba sarf etti ve üç farklı modelde toplamda 11 ürünün Ar-Ge çalışmalarını Kütahya Tasarım Teknokent’de tamamladı.
 
2019’da Ar-Ge’sine başlanan ürünler, peyzaj ve tarımsal sulama sektöründe yaşanan sorunlara milli çözümler üretiyor. Bunun yanında ülkemizde üretimi yapılmayan sulama sistemleri alanında geliştirilen ürünlerin önce ülkemizden  döviz çıkışını engellemesi, ardından da yapılacak ihracatla ülkemize döviz kazandırması bekleniyor.
 
Ürünlerinin büyük bir kısmını belediyelerin park ve bahçeler müdürlükleri gibi kurumlar tarafından tercih edilen, bunun yanında bireysel müşterilerine de hizmet sunan Rainbow A.Ş. tarafından geliştirilen ürünler, gelişen teknoloji ile birlikte önem kazanan akıllı şehirciliğe hizmet edecek. Uzaktan kontrollü akıllı sulama sistemleri sayesinde gereksiz su tüketimlerini önlenerek bir yandan israfın önüne geçilirken bir yandan da millî ekonomiye katkı sağlanması amaçlanıyor. Pille çalışan ve kablosuz internete bağlı olarak kontrol edilen cihazların sektörde önemli bir büyümede öncü olması bekleniyor. 
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Rainbow A.Ş. Genel Koordinatörü Levent Kasa, Ar-Ge’sinin tamamlanmasıyla önce bitirme belgesine, arkasından bakanlığa tür belgesine ve ardından da patentlerine başvurulacak ürünlerin Türkiye’de ilk ve tek yerli malı belgesine sahip otomatik sulama sistemi kontrol cihazı özelliği taşıdığını ifade etti. 
 
Üç farklı modelde hazırlanan akıllı kontrol cihazlarının ithal ürünlere göre daha işlevsel ve kullanıcı dostu ürünler olduğunu kaydeden Levent Kasa, akıllı sulama sistemlerinin hem internet üzerinden ve hem de Android ve iOS yazılımları üzerinden kullanılabileceğini söyledi.
 
Kütahya Tasarım Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz ve Genel Müdür Yardımcısı Dr. İsmail Yoşumaz da Rainbow A.Ş.’yi tebrik ederek, milli ekonomiye daha nice başarılı çalışmalar kazandıracaklarını inandıklarını ifade etti.

Haberi Paylaş

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü - 23 Kasım 2020, Pazartesi / 1562 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler