2 Bin 53 Fidan Hatay İçin Toprakla Buluştu

Hatay’da Ekim ayında meydana gelen orman yangınlarının yaralarını sarmak için Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Yerleşkesindeki Kızılbayır fidan dikim sahasına Kütahya protokolünün katıldığı törenle 2 bin 53 fidan dikildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Hatay için 2 bin 53 fidanı toprakla buluşturdu.

Evliya Çelebi Yerleşkemizde düzenlenen ve Kütahya Valisi Ali Çelik'in yanı sıra Kütahya protokol üyelerinin katılım sağladığı törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Ekim ayında Hatay'da meydana gelen orman yangınlarının bölücü terör örgütleri tarafından kasıtlı olarak çıkarıldığının herkesin bildiği bir gerçek olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

Biz 'Kıyamet kopsa dahi elinizdeki fidanı dikin' diyen Hz. Muhammed'in (sav.), 'Ormanımdan bir dal kesenin başını keserim' diyen Sultan Fatih'in kültüründen gelen bir milletiz. Doğayı ve ağacı o kadar severiz ki kız çocuklarımıza Fidan, Filiz gibi isimler veririz. Ancak ormanları ve dilsiz hayvanları yakanlar bizim kültürümüzden değildir. Biz bu teröristlere tepki göstermek ve farkındalık oluşturmak adına 2 bin 53 personelimizle birlikte 2 bin 53 fidan dikmeye karar verdik. Bugün burada toprakla buluşan fidanların ülkemizin orman varlığını artırması ve millî birliğimizi daha da sağlamlaştırmasını diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Prof. Dr. Kâzım Uysal'ın konuşmasının ardından protokol üyeleri ve akademik personelimiz Kızılbayır fidan dikim sahasında hazırlanan fidanları toprakla buluşturdular. Protokol üyeleri ve personelimiz, Genel Sekreterliğimiz tarafından hazırlanan ve üzerinde 'Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde benim de dikili bir ağacım var' mesajı taşıyan kişiye özel isimlikleri ağaçlara bağladılar.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 06 Kasım 2020, Cuma / 2109 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler