Tavşanlı MYO ile Tavşanlı OSB Arasında İş Birliği Toplantısı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulu ile Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi arasında yerinde inceleme ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Tavşanlı Meslek Yüksekokulumuz ile Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi arasında iş birliği çerçevesinde bir toplantı gerçekleştirildi.

Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, Belediye Başkanı Mustafa Güler, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe, Genel Sekreter Vekilimiz Prof. Dr. Atilla Batur, Tavşanlı Meslek Yüksekokulumuzun Müdürü Doç. Dr. Cengiz Duran, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mehmet Özkaya, Yüksekokul Sekreteri Ali Ayaz ve OSB personelleri katıldı.

Tavşanlı Meslek Yüksekokulumuz ile Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi arasında imzalanan iş birliği protokolünün ardından düzenlenen toplantıda, meslek yüksekokulumuz bünyesinde bulunan Otomotiv Teknolojisi ve Makine programları ile açılması planlanan Hibrit ve Elektrikli Araçlar Teknolojisi programlarının, Tavşanlı OSB'de faaliyet gösteren firmaların inovasyon, Ar-Ge, tasarım, sistem entegrasyonu, dış ticaret ve sertifikasyon kapasitelerini artırmak için neler yapılabileceği konuşuldu.

Toplantıda ayrıca iş dünyası ile entegre olarak verilmesi planlanan uygulamalı mesleki ve teknik yükseköğretim ile daha nitelikli insan kaynakları yetiştirilerek iş dünyasına kazandırılması amacıyla tam donanımlı Tavşanlı OSB eğitim binasının kullanım hakkının Meslek Yüksekokulumuza devredilmesi ile ilgili olarak yerinde inceleme ve bilgilendirme görüşmeleri gerçekleştirildi.

Toplantının sonunda Prof. Dr. Kâzım Uysal, Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi Eğitim Tesisi’nin fiziksel ve donanım açısından mükemmel olduğunu ve gerek Tavşanlı Meslek Yüksekokulumuz, gerekse Mühendislik Fakültemiz tarafından değerlendirilebileceğini belirterek Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara ve Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe'ye katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 31 Mart 2020, Salı / 1086 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler