DPÜ’de İletişim Zirvesi Etkinliği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Proje Eğitim ve Kültür, Analitik Düşünce ve Engelsiz Hayat topluluklarının ortaklaşa düzenlediği ve TRT İstanbul Radyosu Sunucusu Zeynep Bayraktutan’ın konuşmacı olarak katıldığı İletişim Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde İletişim Zirvesi düzenlendi.

Eğitim Fakültemizdeki Mavi Salon'da düzenlenen ve TRT İstanbul Radyosu Sunucusu Zeynep Bayraktutan'ın konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe akademik ve idari personellerimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Zirvede ilk sözü alan ve 'Diksiyon ve Etkili İletişim' başlıklı bir konuşma yapan Zeynep Bayraktutan, "Önemli olan sesi en arkadakine ulaştırmaktır. Bunun için de diyafram sesi ve diyafram nefesi gerekiyor. Diksiyon ve etkili iletişim derken aslında çok geniş bir kapsamdan bahsediyoruz. Kişisel gelişim alanları çok moda oldu. Mentorluk, koçluk, nefes teknikleri gibi birçok kurs var. İnsanlar bu seminerlere katılarak seminer alıyorlar ve eğitim vermek istiyorlar. Kişisel gelişimciler o kadar çoğaldı ki kime güveneceğimizi şaşırdık" dedi.

"Türkçe çoğu zaman yazıldığı gibi okunmaz, çoğu zaman telaffuz edilmez" diyen Bayraktutan, "Bir yerde bir metin okuduğumuz zaman yazıldığı gibi okuyoruz. O zaman tamamen diksiyondan ve Türkçe’den uzaklaşmış oluyoruz. Kendi Türkçemizi yanlış okumaya başlıyoruz. Zaten telaffuzu doğru dürüst bilmiyoruz, bir de üzerine bunu yanlış okuduğumuz zaman kulağa hoş gelmeyen nağmeler başlamış oluyor. Nasıl okuyorsak öyle konuşuyoruz. Bütün diksiyonun temeli budur. Diğer kişisel gelişim alanlarında kitap okuyarak bir şeyler öğrenebiliyorsunuz. Diksiyon öyle değil. Diksiyonun belli bir kuralları vardır ve diksiyondan Türk Dil Kurumu, TRT ve tiyatrolar sorumludur" şeklinde konuştu.

ETKİNLİKTE ÖZGEÇMİŞ VE FİNANSAL OKURYAZARLIK EĞİTİMLERİ

Bayraktutan'ın konuşmasının ardından katılımcılara DPÜ Proje Eğitim ve Kültür Topluluğu Başkanı Abdülmuttalip Şahan'ın eğitmenliğinde Özgeçmiş Yazma Eğitimi, Engelsiz Hayat Topluluğu Başkanı Süleyman İleri ve Engelsiz Hayat Topluluğu Koordinatörü Hüseyin Deniz Davran'ın eğitmenliğinde Finansal Okuryazarlık eğitimi verildi.

Etkinlik soru cevap bölümü ve düzenlenen çekilişle son buldu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 10 Mart 2020, Salı / 760 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler