8 Mart Futbol Turnuvası DPÜ’de Başladı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Engelsiz Hayat Topluluğu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel düzenlediği futbol turnuvası Evliya Çelebi Yerleşkemizdeki İİBF Futbol Sahası’nda başladı.

8 Mart Futbol Turnuvası DPÜ'de başladı.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımıza bağlı Engelsiz Hayat Topluluğu (EHAT) tarafından 8 Mart Dünya kadınlar Günü'ne özel düzenlediği topluluklar arası kadınlar futbol turnuvası 8 topluluğun katılımıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin halı sahasında başladı.

TAKIMLAR SAHAYA İKİ İSİMLE ÇIKIYOR

Etkinlik hakkında konuşan EHAT Başkanı Hasan Düşgül, "EHAT olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel ve 8 topluluğumuzun katıldığı bir futbol turnuvası düzenliyoruz. Bu turnuvanın takım isimleri açısından önemli bir yanı var. Turnuvaya katılan topluluklar sahaya kendi isimlerinin yanında, çeşitli ülkelerin vatandaşı olan ve dünya çapında başarı elde etmiş kadınların adlarıyla da çıktılar. Buradaki temel amacımız, kadınların bir şeyleri başarmasının ne kadar kolay olduğunu göstermek ve futbolun sadece erkekler tarafından oynanmadığı kanıtlamak. Bugün eleme maçlarını yapacağız. Çarşamba günü yarı final, Pazartesi günü de final maçını gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Turnuvanın eleme turunda oynanan maçlarda şu sonuçlar alındı:

TEMA
 Sümeyye Boyacı

Fenerbahçe
Serena Williams

İnovasyon ve Liderlik
 Neslihan Yiğit

Proje Eğitim ve Kültür
Öznur Yılmazer

KAGET
 Şahika Ercümen

Beşiktaş
Maria Sharapova

EHAT
 Yasemin Adar

Analitik
Alex Morgan

YARI FİNAL MAÇLARI 11 MART'TA

Bu sonuçların ardından Çarşamba günü yarı finalde Fenerbahçe - Beşiktaş ve İnovasyon - Analitik maçları oynanacak.

Bu turun kazananları 16 Mart günü düzenlenecek final maçında şampiyonluk için sahaya çıkacak.

Deneme

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 10 Mart 2020, Salı / 1129 defa okundu.