Prof. Dr. Atilla Batur Kahve Tadında Programına Konuk Oldu

Genel Sekreter Vekilimiz Prof. Dr. Atilla Batur, Kanal 43’te yayımlanan Güngör Avcıoğlu’nun sunduğu Kahve Tadında programının konuğu oldu.

Prof. Dr. Atilla Batur, Kanal 43'te yayımlanan Kahve Tadında programının konuğu oldu.

Gazeteci Güngör Avcıoğlu tarafından sunulan programına katılan Prof. Dr. Atilla Batur, konuşmasına özgeçmişinden söz ederek başladı. Güngör Avcıoğlu'nun sorusu üzerine 4 aylık görev süresi içinde Rektörümüzden başlayarak tüm idarecilerimizin uyguladığı açık kapı politikasıyla Üniversitemizdeki sorunları çözmek için var güçleriyle çalıştıklarını ve akademik birimlerimizi ve öğrencileri daha ileri taşımak için daha çok ne yapılabileceği üzerine çalıştıklarını söyledi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin son birkaç yıla göre daha çok tercih edilen bir üniversite olduğunu ifade eden Prof. Dr. Batur, "Afganistan, Cibuti, Endonzeya, Filistin, Kazakistan, Rusya, Tacikistan, Ürdün ve Yemen gibi daha bir çok ülkeden öğrenci kabul ediyoruz. Onalara elimizden geldiği kadarıyla hem eğitim veriyoruz. Hem de onları kültür elçimiz yapıyoruz. Bu konu Cumhurbaşkanımızın da çok önem verdiği bir konudur. Biz geldiğimizde bin olan yabancı öğrenci sayısını son dört ayda 2 bine çıkardık. Daha büyük hedeflerimiz de var. Bunu başaracağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.

"HEM ÜNİVERSİTE HEM DE FAKÜLTE OLARAK DÜNYA SIRALAMALARINA GİRİYORUZ"

Üniversitemizin tarihinden bahseden Batur, 1992 yılında kurulan üniversitemizde, 1994'ten bu yana görev yaptığını ve görevine Germiyan Yerleşkesinde başladığını ifade etti. 1997'de Evliya Çelebi Yerleşkemize taşınma sürecinden bugüne kadar geçen zamanı hatırlayınca duygulandığını ifade etti.

Genel Sekreterimiz, DPÜ'nün hem üniversite olarak hem de fakülte bazında dünya sıralamalarında yer aldığını ifade ederek, Güzel Sanatlar Fakültemiz, dünyanın en iyi 500 güzel sanatlar fakültesi sıralamasına giren iki Türk üniversitesinden biri olduğunu, Üniversitemizin de birkaç hafta önce Eğitim Alanında Erişilebilirlik ödülünü Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un elinden aldığını hatırlattı.

"KÜLTÜRÜMÜZDE GENÇ KIZLARIMIZIN GÖNLÜNÜN KIRILMAMASI İÇİN KURULAN VAKIFLAR VAR"

Programda vakıfların tarihine de değinen Batur, "Medeniyetimizde vakıfların kuruluşunun İslam dönemine kadar uzandığını ve Hz. Muhammed (s.a.v.) başta olmak üzere sahabelerin ellerindeki arazileri vakfettiğini görüyoruz. Osmanlı dönemine baktığımızda ise 600 yılı aşkın süre boyunca hüküm süren devletin adeta 'vakıflar devleti' olduğunu söyledi.

Batur, "Bugün vakıf denildiğinde sadece bazı dini müesseseler akla gelse de vakıflar hayatın her alanında vardır. Örneğin eskiden konaklarda görev yapan kızların kazara değerli bir eşyayı kırması durumunda doğacak zararı karşılamak için bile vakıf bulunuyordu. Bu hassasiyete bakın lütfen. Kültürümüz bir genç kızın gönlünün kırılmaması için bile vakıf kurma gereksinimi duymuş" dedi.

Prof. Dr. Batur, program sonunda sunucu Güngör Avcıoğlu'na teşekkür etti. Programda konuklar arasında olan Türk Halk Müziği sanatçısı Mücahid Yaşar da türküleriyle sohbete eşlik etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 16 Aralık 2019, Pazartesi / 2866 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler