DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Yeni Döneme Başladı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, yeni öğrencilerine yönelik düzenlediği oryantasyon programıyla 2019-20 eğitim öğretim dönemine başladı.

DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesinde yeni öğrencilere yönelik oryantasyon programı düzenlendi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Kırmızı Salon'da gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Aydın, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin, üniversitemizin akademik ve idari personelleri ile fakültemizin öğrencilerimiz katıldı.

Üniversitemizin tanıtım filminin gösterimiyle başlayan program, Prof. Dr. Levent Mercin'in açılış konuşması ile devam etti.

MERCİN: HEPİNİZ BİZE EMANET EDİLEN BU ÜLKENİN ÇOK DEĞERLİ EVLATLARISINIZ

Konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Prof. Dr. Mercin, öğrencilerimize hitap ederek, "Güzel Sanatlar Fakültesi ailesinin yeni üyeleri olan sizleri aramızda görmekten büyük bir mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim. Sizler bizlere emanet edilen bu ülkenin çok değerli evlatlarısınız. Sizlerin hem genel anlamda eğitim hem de akademik anlamda en iyi noktaya gelmesi için çaba göstereceğimizi bilmenizi isteriz. Fakat, bizler bunları yaparken sizlerin de sorumluluklarınızın farkında olmasını bekliyoruz. Bu uyum ve yaklaşımı sergilediğimiz zaman, inanıyoruz ki sayısal çoğunluğumuz nitelikli çoğunluğa da dönüşecektir" dedi.

Öğrencilerimize yenilikçi ve özgün eserler ile tasarımlar ortaya koymaları önerisinde bulunan Mercin, şöyle devam etti:

Akranlarınızdan daha iyi olmak zorundasınız. Aksi durumda rekabet edemez ve mezun olduğunuzda iş bulmakta zorlanabilirsiniz. Bunun için burada aldığınız eğitim sürecinde hocalarınızın öğrettikleriyle yetinmeyip farklı konuları öğrenmek için kendinizin de gayret göstermesi gereklidir. Sizlerden bir diğer beklentimiz de alacağınız eğitimin yanında düzenleyeceğimiz kültür-sanat bu etkinliklerde aktif olarak görev almanız bizim dışımızda düzenlenenlere de katılmanızdır. Çünkü bunlar sizin tecrübe ve deneyimlerinizi arttıracaktır.

AYDIN: FAKÜLTEMİZ YENİ BAŞARILARINI SİZLERLE KAZANACAK

Mercin'in konuşmasının ardından yayımlanan fakültemizin tanıtım filminin gösteriminden sonra Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Aydın da öğrencilerimize hitap etti.

Sözlerine "Dumlupınar Ailesi'ne hepiniz hoş geldiniz" diyerek başlayan Prof. Dr. Aydın, "Kütahya'ya geldiniz, havasını soludunuz, çini tabaktan gözlemesini yediniz ve suyundan içtiniz. Artık siz Kütahya hastalığına yakalandınız. Eminim ki buradan ayrılmak istemeyeceksiniz. Ben de iki yıllık ayrı kalsam da buradan kopamadım geri döndüm" dedi.

Aydın şöyle devam etti:

DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesinin ulusal ve uluslararası alanda pek çok başarı kazanmış bir fakültemiz. Bu başarıları da sizlerin arasından çıkan ağabeyleriniz, ablalarınız kazandı. İnanıyorum ki sizler de bu başarıların yenilerini kazanacaksınız. Bunun yanında fakültemiz birçok BAP ve TÜBİTAK projeleri ile sergiler düzenlenmektedir. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız bünyesineki 109 öğrenci topluluğumuz da etkin bir şekilde çalışıyor. Sizlerin bu alanlarda da yer almanızın ve çalışmalar yapmanızın çok faydalı olacağına inanıyorum. 2019-2020 eğitim öğretim yılı hepinize hayırlı olsun. Hepiniz hoşgeldiniz.

Aydın'ın konuşmasının ardından bölüm başkanları ve danışmanları öğrencilerimize sunuldu.

Etkinlikte bir sonraki sözü Öğrenci İşleri Daire Başkanımız Miktat Bektaş aldı. Bektaş, öğrencilerimize ders kayıtlarının akademik takvimde belirtilen tarihlerde yapılmasının önemini hatırlatarak, eğitim ve öğretim hayatlarında karşılaşabilecekleri sorunların çözümü ile üniversitemizin yurt içi ve yurt dışı değişim programları, çift ana dal ve yan dal etkinlikleri hakkında bilgiler verdi.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımızın İdari İşler Şube Müdürü İbrahim Kaya'nın, Başkanlığın etkinlikleri ve çalışmaları konulu konuşmasının ardından, Kalite Koordinatörümüz Öğr. Gör. Bahar Çelik de koordinatörlüğün görevleri ve öğrencilerle ilişkileri konusunda sunum yaptı.

Çelik'in ardından Kütahya Porselen tasarımcıları Ferhan Nazı Uslu ile Gözde Ağarı, öğrencilerimize sunum yaptılar. GSF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Keriman Pekkan'ın öğrenci değişim programlarına ilişkin sunumunun ardından Prof. Dr. Levent Mercin, dönemin ilk dersi için kürsüye geldi.

Etkinlik, Güzel Sanatlar Fakültemizdeki Sanat Kafe'nin ikramlarının ardından Kütahya şehir turu ile sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 20 Eylül 2019, Cuma / 2393 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler