DPÜ’de Engelsiz Bahar Şenliği
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Engelsiz Hayat Topluluğu tarafından bir gelenek haline getirilen Engelsiz Bahar Şenliği bu yıl 4. kez düzenlendi.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde 4. Engelsiz Bahar Şenliği düzenlendi.
Germiyan Yerleşkesi'nde DPÜ Engelsiz Hayat Topluluğu tarafından düzenlenen şenliğe, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı.
Zihinsel ve mental engelli yaklaşık 250 çocuğu bir araya getiren şenlikle çocuklar gönüllerince eğlendiler. İp atlama, resim yapma, seksek gibi birbirinden farklı oyun alanlarının yer aldığı etkinlikte çocuklar, keyifli anlar yaşarken, müzik topluluğunun söylediği şarkılara eşlik ettiler.
Ailelerin de eşlik ettiği şenliğe, üniversitemizin çeşitli toplulukları ile dernek ve sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Şenlikte, çocukların eğitim gördüğü kurumların idarecileri açtıkları stantlar ile çocuklara içecek, yiyecek ikramında bulundular. Engelsiz Hayat Topluluğu üyesi gençlerin engelli çocuklarla yakında ilgilendiği programda, potokol üyeleri çocuklarla yakıdan ilgilendi, onlarla sohbet etti.
GÖREN: ŞENLİĞİMİZ ULUSAL ÇAPTA DÜZENLENECEK BİR ETKİNLİK OLDU
Etkinliğin bu sene Kütahya Valiliği bünyesinde gerçekleştiğini söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören "Bu şenliği velilerimiz ve öğrencilerimiz ile dördüncü kez düzenliyoruz. Bu sene Kütahya Valiliğimiz bünyesinde yapılan bu etkinliğe, üniversitemizden Engelsiz Hayat Topluluğu ile birlikte 7 topluluk katılıyor. Dezavantajlı öğrencilerimizin el kaslarını geliştirmeleri için çeşitli etkinlikler var. Şenliğimiz artık ulusal çapta gerçekleştirilebilecek bir etkinlik haline geldi" dedi.
AMACIMIZ TÜM ÇOCUKLARIN BİRBİRİYLE KAYNAŞMASI
DPÜ Engelsiz Hayat Topluluğu Koordinatörü Süleyman İleri, "Şu an 5 özel eğitim kurumu ve 2 tane mesleki özel eğitim okulu burada bizimle. Çocuk şenliğinde yaklaşık 250 öğrenci var. Kurmuş olduğumuz 30 farklı oyun alanımızda zihinsel oyunlar, el becerisi oyunlarımız var. Burada amacımız engelli olan ve engelli olmayan bireylerin birlikte kaynaşmaları ve bir şeyleri yapabildiğini gösterebilmek. Yılda Bahar ve Kış şenliği 2 defa yaptığımız bu etkinliklerde istiyoruz ki sadece bir gün değil her zaman engelli olan ve olmayan çocuklar birlikte yaşayabilsinler ve eşit olsunlar" diye konuştu.