Üniversitemiz Milli İradeye Sahip Çıktı

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında oluşan Milli direniş destanımız olan demokrasi nöbetlerinde, Üniversitemiz verdiği desteklerle Milli iradeye sahip çıktı. Meydanda gerçekleştirilen etkinlikler Üniversitemiz Web Tv’den canlı yayınlandı.

16 Temmuz 2016 tarihinde, Üniversitemiz Senatosu üyesi akademisyenler darbe girişimine tepki göstermek için cübbeleriyle yürüyüş yaptı. Senatomuz darbe girişimini kınayan kamuoyu açıklamasında bulundu.

21 Temmuz 2016 tarihinde, Üniversitemiz Senatosu’nun aldığı kararla Merkez Kütüphanemizin adı Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesi olarak değiştirildi

22 Temmuz 2016 tarihinde Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından, Üniversitemiz Vakıf Camii’nde, darbe girişiminde şehit olan sivil, asker ve polis vatandaşlarımızın ruhları için Mevlid-i Şerif okundu. Cuma namazına müteakip gıyaben cenaze namazı kılındı. Gerçekleştirilen mevlide ve cenaze namazına personelimiz yoğun bir şekilde katıldı.

01 Ağustos 2016 tarihinde, Üniversitemiz akademik ve idari personeli, kurumsal olarak meydanlara inerek demokrasi nöbetlerine katıldı. Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Demokrasi Nöbeti tutan vatandaşlarımıza şapka, pilav ve ayran dağıtımı gerçekleştirildi.

Üniversitemiz, Yaptığı Çalışmalarla Demokrasi Nöbetlerinde İlkleri Gerçekleştirerek Halkımıza Moral Verdi.

05 Ağustos 2016 tarihinde, Türkiye’de ilk olarak Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulumuzda 15 Temmuz Şehitler Külliyesi’nin temel atma töreni geniş katılımla gerçekleştirildi. Törene darbe direnişinin sembolü haline gelen demokrasi kahramanları Şerife Boz, Mehmet Köse, Metin Doğan ve Safiye Bayat katıldı.

05 Ağustos 2016 tarihinde Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı organizasyonu ile Kütahya Zafer Meydanı’nda Arslanbek Sultanbekov’un gerçekleştirdiği Dombıra Konseri düzenlendi.

06 Ağustos 2016 tarihinde, yine Türkiye’de ilk defa, darbe direnişinin sembolü haline gelen Demokrasi Kahramanları Şerife Boz, Mehmet Köse, Metin Doğan ve Safiye Bayat Üniversitemiz ve Kütahya Belediyesi ortaklığı ile Zafer Meydanı’nda Demokrasi Nöbeti tutan vatandaşlarımızla bir araya geldi.

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 08 Ağustos 2016, Pazartesi / 5668 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler