Üniversitemiz Senatosu Darbe Girişimine Tepki Gösterdi

Üniversitemiz Senatosu üyesi akademisyenler darbe girişimine tepki göstermek için yürüyüş yaptılar.

Üniversitemiz Senatosu üyesi akademisyenler darbe girişimine tepki göstermek için yürüyüş yaptılar. FETÖ/PDY'nin darbe girişimine karşı çıkan akademisyenlerimiz ellerinde Türk bayraklarıyla Zafer Meydanı'na yürüdüler. Darbeye karşı demokrasi nöbeti tutulan meydanda vatandaşlarla birlikte olan akademisyenlerimiz, ihanet çetesinin yaptığı kalkışmayı reddettiklerini açıkladı.

Üniversitemiz Senatosu adına açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, "Dilerim, Üniversitemiz Senatosu olarak, Türkiye’deki Üniversiteler olarak hiçbir kurum ve kuruluş bir daha böyle bir basın bildirisini okumaya, yazmaya, seslendirmeye ihtiyaç duymaz. Güzel günlerde hep beraber oluruz" dedi.

Üniversite Senatomuzun yayınladığı bildiri şu şekildedir:

Dumlupınar Üniversitesi Senatosu Olarak Darbe Girişimini Kınıyoruz

Kahraman Güvenlik Güçlerimizin içerisinde yuvalanmış, FETÖ/PDY olarak isimlendirilen bir grup hain azınlığın Ülkemiz demokrasisine, milli iradeye ve masum sivil halka yönelik alçakça darbe girişimini şiddetle kınıyoruz.

Aziz Milletimiz ve Başkomutanımız Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN başta olmak üzere, Meclisimize, Hükümetimize, kamu kurumlarından sivil toplum kuruluşlarına, medya organlarına kadar tüm toplumsal kesimlerin göstermiş olduğu milli irade sayesinde bu menfur girişim engellenmiş; milletimiz, demokrasi ve iradesine yönelen tehditler karşısında nasıl birlik olabildiğini bir kez daha göstermiştir.

Dumlupınar Üniversitesi Senatosu olarak, Devletimizin istiklal ve istikbali için hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 18 Temmuz 2016, Pazartesi / 15043 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler