Tıp Fakültemiz 2. Mezunlarını Verdi

Üniversitemiz Tıp Fakültesi kaliteli bir eğitim sürecinin ardından 2. mezunlarını verdi. Gerçekleşen Tıp Fakültemizin 2016 Mezuniyet Töreni’ne mezuniyet törenine Vali Şerif Yılmaz, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Muhammed Yavuz, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ve aileleri katıldı. Coşkuyla geçen mezuniyet törenine katılım yoğundu.

Vali Şerif Yılmaz törende şunları söyledi: “Bugün mezun oldunuz ama hayat bundan sonra başlıyor. Bundan sonra insanların en zor anlarında sizler muhatap olacaksınız, insanların en dar zamanlarında sizler muhatap olacaksınız. İşiniz sadece tedavi ve teşhis değil, insanların o zorluklarını siz göğüsleyip kalbinizde o buzu siz eriteceksiniz. Çok ağır bir görev, özellikle insana hizmet etmek kadar ağır bir görev yok. Onun bilinci ve şuuruyla da inşallah bu milletin size verdiği bu kadar hizmetten sonra fazlasıyla hizmet etme şerefine nail olacaksınız.”

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu şunları söyledi: “Bu yıl 2. Mezunlarımızı veriyoruz. Ülkemiz sağlık alanında hızla gelişiyor. Bu genç doktorlarımız da bu gelişimin bir parçası olacaktır. Tıp Fakültemizin bu günlere gelmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.”

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören de yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Tıp Fakültemiz yeni yapılan binasında hizmet vermektedir. Temel tıp bilimleri ve Dekanlık binası var. Temel Tıp Bilimleri Binamızda 8 adet amfi, 2 adet derslik bulunmaktadır. Branş dersleri için 28 kişilik ayrıca dersliklerimiz var. 2016 Haziran ayı itibarıyla Tıp Fakültemizde 12 profesörümüz var. 14 doçentimiz var. 68 yardımcı doçentimiz, 1 öğretim görevlimiz ve 53 araştırma görevlimiz var. Toplamda da 148 öğretim elemanımız var.

Dekanımız belirtti, hekimlik sanattır dedi. Bugün mezun olan genç hekimlerimiz doktorluğu sanat olarak yapacaklar. Kütahyamız sanat şehridir. Buradan ilham alacaklar. Böylece insanlığı ve memleketimize büyük hizmetleri olacak. Genç doktorlarımıza başarılar diliyorum.

Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural şunları söyledi: “Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesi genç bir fakülte. İlk mezunlarımızı geçen yıl vermiştik. Bu yıl 2. Mezunlarımızı veriyoruz. 6 yıl önce çekingen ama meraklı gençler olarak geldikleri fakültemizden zorlu bir eğitimin ardından kendilerine güvenen hekim olarak mezun oluyorlar. Yaşamlarındaki önemli bir aşamayı başarıyla aşıyorlar. Onları tüm kalbimle kutluyorum.

Çok kıymetli hocalarımız, çok değerli çalışma arkadaşlarım kurumumuza ayak bastıkları anadan itibaren oya gibi işlediğiniz öğrencilerimizi özgüvenleri yüksek insan ilişkilerinde başarılı, mesleki bilgileri sağlam öğrenmeye ve araştırmaya yatkın, sorumluluk sahibi hekimler olarak yetiştirdiniz, hepinizi yürekten tebrik ederim. İlk kez bu yıl mezunlarımız Rektörümüzün de önerileri doğrultusunda kendilerine hediye verecek öğretim üyelerini kendileri belirlediler, hediye veremeyen ancak en büyük hediyelerini 6 yıl boyunca öğrencilerimize ileten tüm meslektaşlarıma da şükranlarımı sunuyorum.

Sözlerime Hipokrat’tan bir alıntı ile devam etmek istiyorum

“ Tıp bir sanattır. Hem de insanlık sevgisinin ondan kopamadığı çok zor bir sanat.”

Hekim olmak yalnızca siz öğrencilerimizi mutlu etmez; sizlerle beraber, aileleriniz, akrabalarınız, yakınlarınız da ömür boyu sizle gurur duyar. Lütfen sizler de onlara layık hekimler olmaya çalışınız. Mezuniyet bir bitiş olduğu kadar bir başlangıçtır. Bundan sonraki yaşamınızda sizleri güçlü heyecanlar ve zorlu bir yaşam bekliyor. Asla yılmayınız.

Sizler, insanlık için umut ışığının ta kendisisiniz! Bunu sakın unutmayın!

Şimdi hekim oldunuz, istediğinizi elde ettiniz. “Başarı istediğini elde etmek, mutluluk ise elde ettiğini sevmektir.” Bunu lütfen unutmayınız. Mutlu olmak istiyorsanız mesleğinizi severek ve heyecanla yapınız! Sorumluluğunuz, yaratılmışların en mükemmeli olan insanın sağlığını korumak ve tedavi etmektir. İşiniz hem zor hem de çok değerli. Bu durum sizi asla şımartmasın, lütfen mütevazı olun!

Halka karşı içinizde daima sevgi ve nezaket besleyin, hastalarınıza iyi davranın, gülümsemenin gücünü kullanın! Tedavi için yalnız tıbbi bilgi yetmez. Tedavi hastaya saygı ile başlar, sevgi ile tamamlanır. Saygıyı, sevgi ile birleştirebilirseniz işiniz çok daha kolay olacaktır. İnsanları, meslektaşlarınızı, hastalarınızı seviniz. “Maharet güzeli görebilmektir, sevginin sırrına erebilmektir”  der Yunus Emre, inşallah bu sırra erenlerden olursunuz. Hekimlikte teknik bilgi kadar, “manevi şifa” da önemlidir; bunun için hastalarla insani temas gereklidir bunu lütfen unutmayınız. Lütfen para ve mevki hırsına kapılmayın. Hırs yapaca-ğınız tek şey mesleğinizin zirvesine çıkmak olsun. Bunun için de devamlı çalışarak kendinizi geliştirin."

Tıp Fakültesi Dönem Birincimiz Saadet Demir yaptığı konuşmada üzerinde emeği bulunan hocalarına, ailesine tek tek teşekkür ederek mezun olan arkadaşlarına başarılar diledi.

Tıp Fakültesi 2016 Mezuniyet Töreni’nde, Hipokrat Yemini’nin ardından protokol üyelerinin, öğrencilerimize başarı belgelerini takdimi ardından öğrencilerimiz hep birlikte kep atma heyecanını yaşadı. Törenlerin ardından gelen konuklara Mezuniyet Pilavı ikram edildi.  

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 06 Haziran 2016, Pazartesi / 4307 defa okundu.

Etiketler : dpü, radyo dumlupınar,

Bu Kategorideki Diğer Haberler