2016 Proje Pazarında Girişimcilik Projeleri Tanıtıldı

Mühendislik Fakültemiz tarafından Dekanlık Fuaye Alanı‘nda Proje Pazarı Etkinliği gerçekleştirildi. Bu yıl ikincisi yapılan etkinlikte öğrenci, akademisyen ve sanayiciler buluştu.

Mühendislik Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Osman Şan açılış konuşmasında fakülte projeleri hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin girişimcilik projelerini fakülte projeleri olarak desteklediklerini ve her öğrenci topluluğuna projenin resmi yüzünü yürüten bir öğretim elemanının danışmanlık yaptığını belirtti. Prof. Dr. Osman Şan sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu yıl fakülte projelerinden mezun olan yedi tane öğrencimiz var, bu öğrencilere danışman hocanın önerisi ve fakülte yönetim kurulunun kararı ile “Girişimcilik Katılım Sertifikası” veriyoruz. Fakülte projelerinden mezun olan öğrencilerimiz aynı projede “Asistan Danışman” olarak görevlerini sürdürmeye devam edecek. Bu arkadaşların bölge sanayisinde kalmaları için girişimlerimiz olacak, yetişmiş ve kendini öğrencilik yıllarında kanıtlamış bu arkadaşların Kütahya’da kalmaları gerektiğine inanıyoruz. Bu, bölge sanayisi ve arkadan gelen genç girişimci arkadaşlar açısından önem taşıyor”.

Proje pazarında fakülte projeleri çıktıları yanı sıra öğrencilerin danışman hocaları ile birlikte yaptıkları bitirme projesi çıktılarına da yer verdiğini belirten Prof. Dr. Osman Şan, fakültemizde üretilen bilim ve teknolojinin öncelikle bölge sanayisine sunulmasının önemine dikkat çekti. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yapılan çalışmaların hakem incelemeleri sonrası DPÜ Fen Bilimleri Dergisi’nde özel bir sayıda basılacağını belirtti. 

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral etkinlikte, öğrencilerle tavsiyelerini paylaştı. Nafi Güral yaptığı konuşmada gençlerin başarılı çalışmalara imza atmalarının önemine vurgu yaparak sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Değerli Dekanım, bu çalışmalarınızdan dolayı, şahsınızda emeği geçen tüm akademisyen ve öğrencilere teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların getirdiği faydaları ve katma değeri hep birlikte göreceğiz. Bu öğrencilerimiz başarıları ile sadece kendilerine değil, ülkemize de hizmet vermiş olacaklar, bu hizmetler ile de ülkemiz gelişecek. Türkiye’nin genç nüfusu oldukça fazla. Bundan gurur duyuyoruz. Bu genç neslin, ülkemizin gelişmesini sağlayacak üretkenlikte olması için hepimiz misyon üstlenmeliyiz. Bu çalışmaların ve projelerin devamını arzu ediyorum. Projelerinizin hayata geçirilmesi konusunda, hem temsil ettiğim KÜTSO’da, hem de sahibi olduğum şirketlerimde, bütün imkânlarımızın sizin emrinizde olduğunu, öğrencilerimizin huzurunda bir defa daha ifade etmek istiyorum. İşimizi gücümüzü bırakır, öğrencilerimizin başarılı olması için gerekli olan bütün çalışmalarda yer alırız. Öğrencilerimiz isterse, fabrikalarımıza gelerek, inceleme çalışmaları yapabilir, iş dünyası temsilcilerimizle görüşebilirler. Laboratuvarlarımız ve teknik personellerimiz başta olmak üzere, fabrikalarımızda, tüm imkânların öğrencilerimizin istifadesine sunulacağını, burada bir defa daha ifade etmek istiyorum. Enerji ve icat gençlerimizden, ihtiyaç duyulan tüm fırsatları sunmak da bizden. Burada düzenlenen etkinlikten dolayı sizleri tebrik ediyor, hepinize en iyi dileklerimi sunuyorum.”

Bölge Sanayi Oryantasyon Projesine katılan firmalardan 2016 yılı itibarıyla en fazla stajyer öğrenci ve öğrencilerle girişimcilik projeleri yapan firma Nursan A.Ş. oldu. Proje uygulamaları hakkında bilgi veren Nursan A.Ş. Üretim Müdürü Ahmet Özen yaptığı konuşmada "Mühendislik Fakültesi ile yakın çalışmalarını sürdürme politikalarına devam edeceklerini belirterek daha etkin projeleri hayata geçirmek üzere daha fazla gayret göstereceklerini söyledi. Kendilerinde stajyer olarak çalışan öğrencilerin yetişmelerine katkı sağladığını ve mezun olduklarında ise işe aldıklarını belirtti.

Fakülte projelerinden mezun öğrencilerin Girişimcilik Katılım Sertifikalarının takdimi yapıldı ve bölge sanayisi firma yetkililerine Mühendislik Fakültemiz Yönetim Kurulu adına teşekkür belgeleri sunuldu. Poster sunuların ve proje çıktılarının gezilmesi ile proje pazarı etkinlikleri devam etti. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 31 Mayıs 2016, Salı / 2448 defa okundu.

Etiketler : dpü, tusaş,

Bu Kategorideki Diğer Haberler