Domaniç MYO Öğrencilerimiz Uluslararası Kongrede Bildiri Sundular

Domaniç Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerinden Merve Ünal ile Semra Kocadağ, Marmara Üniversitesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Bilgi ve Belge Yönetimi Kongresi‘ne katılarak bildiri sundular.

Üsküdar Belediyesi Kongre Merkezinde gerçekleştirilen 2. Uluslararası Bilgi ve Belge Yönetimi Öğrenci Kongresine katılarak bildirilerini sunan Semra Kocadağ ve Merve Ünal, katıldıkları kongre ve sundukları bildiriler konusunda şu açıklamada bulundular: "Marmara üniversitesinin düzenlemiş olduğu 2. Uluslararası Bilgi ve Belge Yönetimi Öğrenci Kongresinde hazırlamış olduğumuz akademik çalışmalarımızı sunduk. Bize maddi manevi her konuda yardımlarını esirgemeyen her zaman en başta destek olan bize değerli vaktinden ayırıp özel olarak ilgilenen Öğr. Grv. Okan Mete hocamıza sonsuz teşekkürlerimizi bir borç biliriz.

Ayni şekilde Müdürümüz Öğr. Grv. Bülent Gül ve Müdür Yardımcımız Öğr. Grv. İlker Vural hocamıza desteklerinden ve teşviklerinden dolayı çok teşekkür ederiz. Böyle güzel bir kongreye katılıp Marmara Üniversitesi’nin çok saygıdeğer hocalarıyla tanışma fırsatı bulduk. Dumlupınar Üniversitesi Domaniç Meslek Yüksekokulu olarak katılıp kongrede Domaniç'i de tanıttık. Bizim için çok güzel bir deneyim oldu emeği gecen ve yardımcı olan herkese teşekkür ederiz."

Domaniç MYO Öğrencimiz Merve Ünal, Kongrede, "Türkiye'de Kent Arşivleri: İzmir ve Ankara Kent Arşivleri Örneğinde Kent Arşivlerinin Önemi" başlıklı bildiriyi sunduğunu, bildiride; kent arşivlerine ilişkin Türkiye’deki ilk örneklerinden olan İzmir Ahmet Piriştina Kent Müzesi ve Arşivi ile Koç Vakfı Ankara Arşivi, özellikleri, önemi ve barındırdığı bilgiler, belgeler, materyaller açısından incelenerek, bu arşivlerin kent dokusuna, kültürel değerlerine olan katkılarını açıklamaya çalıştığını ifade etti.

Semra Kocadağ da, "Zenginleştirilmiş Kütüphaneler ve Bilgi Yönetimi Öğrencileri: Önemi, Özellikleri, Sonuçları ve Bir Projeye Bağlanması" konusunda bildiriyi Kongrede sunduğunu belirterek," kütüphanelerin okul hayatının “olmazsa olmaz”larından olduğu bilincinden yola çıkılarak, daha fazla bireye kütüphane alışkanlığının kazandırılabilmesi sürecinde Z (zenginleştirilmiş) Kütüphanelerin önemi değinerek, Bilgi Yönetimi bölümü öğrencilerinin Z Kütüphanelerin ve Z Kütüphaneciliğin gelişimine yapabilecekleri katkılar anlattığını söyledi.

Ünal ve Kocadağ, 2. Uluslararası Bilgi ve Belge Yönetimi Kongresi'ne Bosna Hersek, Kosova, Türkmenistan, Filistin, İngiltere'den öğrencilerin katılarak bildiriler sunduklarını ifade ettiler.

Kongre'de sundukları bildirilerin dikkat çektiğini belirten Semra Kocadağ, sunum sonrası bizleri Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuba Çavdar Karatepe başta olmak üzere bazı akademisyenlerin bildirileri beğenerek tebrik ettiğini sözlerine ekledi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 20 Mayıs 2016, Cuma / 3117 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler