Engelsiz Çocuk Şenliği İle Engelli Çocuklar Doyasıya Eğlendi

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Engelsiz Hayat Topluluğu (EHAT) tarafından üniversitemiz tırmanma duvarı önünde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Engelli ve kaynaştırma grubu çocuklara yönelik Engelsiz Çocuk Şenliği gerçekleştirildi. Etkinliğe Yazarlar ve Şairler Topluluğu Havacılık Topluluğu Bocce Topluluğu, Çocukoloji Topluluğu, Tiyatro Topluluğu, Dans Topluluğu, Müzik Topluluğu, Ata Sporları ve Binicilik Topluluğu, Kütahya Gönüllüler Topluluğu, Fotoğrafçılık ve Sinema Topluluğu, Rekreasyon Topluluğu, Kütahya Kent Konseyi Gençlik ve Çocuk Meclisi katılım sağlayarak engelsiz bir dünya için bir araya geldiler.

Etkinliğe 500’e yakın çocuk aileleri ve öğretmenleri ile beraber katılım gösterdi. Etkinlikte engelli çocukların diğer çocuklarla kaynaşmasını sağlamak adına 12 adet oyun masası kuruldu. Etkinlik masalarında serbest boyama, uçurtma yapımı, sosis balon, tangram, bayrak yapımı, origami, rüzgârgülü yapımı, maske oluşturma, müzik aleti çaldırma, yüz ve parmak boyama, oyun hamuru gibi etkinlikler gerçekleştirildi. Halk oyunları gösterisi ile başlayan program spor müsabakaları, dans gösterisi, çocuk tiyatrosu, çocuk konserleri ile devam etti. Program süresince çocuklar çeşitli çocuk oyunlarıyla çuval yarışları yapıp, uçurtma uçurarak unutulmayacak bir gün geçirdi. Pamuk şeker, sucuk ekmek, patlamış mısır, dondurma gibi çocuklara birçok ikram yapılan şenlikte öğretmenler ve veliler büyük memnuniyetle ayrıldılar. Bunun yanında halk sağlığı merkezinin katılımlarıyla çocuklar oyunlar dışında diş fırçalama eğitimleri alarak eğitimi keyifli hale getirdiler. Etkinlikte konuşan öğrenci Veli'leri "Çocuklarımıza yönelik Kütahya’da ilk defa bu denli büyük bir organizasyon gerçekleşiyor çocuklarımız o kadar mutlu ki böyle bir organizasyon İçin Dumlupınar Üniversitesi ve Engelsiz Hayat Topluluğuna çok teşekkür ediyoruz." dediler.

Etkinliğe Kütahyalı vatandaşlar ve özel eğitim okulları yoğun ilgi gösterirken EHAT Başkan'ı Kaan Karataş "Kütahya’da ilk defa engelli çocuklara yönelik bir şenlik yapmanın gururunu yaşıyoruz. Çocuklar burada engelsiz bir şekilde eğlencenin tadını çıkarıyorlar onların gülümsemesinden daha değerli ne olabilir ki? Amacımız bu etkinliği geleneksel hale getirerek her sene en azından bir günlükte olsa çocukların diledikleri gibi eğlenebilmesini sağlamak." 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 16 Mayıs 2016, Pazartesi / 2717 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler