Germiyan Çini ve Seramik Şenliği Düzenlendi

Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz tarafından Germiyan Çini ve Seramik Şenliği düzenlendi. Gerçekleşen etkinliğin açılışına katılım yoğundu. Şenlik boyunca Panel/Workshop/Sergi düzenlendi.

Gerçekleşen şenlikte açılış konuşması yapan El Sanatları bölüm başkanı Yrd. Doç. Dr. Birnaz Er şunları söyledi: “Çinin ve Seramiğin Başkenti Kütahya’da bu şenliği yapmak bizim için çok önemliydi. Bu şenliğin gerçekleşmesinde destek olan herkese teşekkür ederim. Hedefimiz, Kütahya’da ilk kez gerçekleştirilen şenliği gelenekselleştirerek, daha büyük katılımlarla devam ettirmektir”

Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcımız Öğr. Gör. Akif Yılmaz da açılışta şunları söyledi: “Gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik ile Kütahya’mıza büyük bir değer katacağımıza inanıyorum. Bu etkinliği gerçekleştirmekten son derece mutluyuz.  Emeğini ve yüreğini veren Rektörümüze, Kütahya Belediyesi’ne, Sponsorlarımıza, katılımcılara çok teşekkür ederim. ”

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen sergi açılışında, Rektörmüz Prof. Dr. Remzi Gören, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şükrü Şentürk, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, SKS Daire Başkanımız Doç. Dr. Ercan Taşkın, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Vedat Kacar, Hacettepe Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Mutlu Başkaya, International Mascabal Sempozyum President Öğr. Gör. Kim, Yong Moon, Kütahya Çini Sanatının öncülerinden Mehmet Koçer, Mehmet Gürsoy, İsmail Yiğit, Sabit Acer gibi birçok katılımcı yer aldı.

Etkinlik kapsamında gerçekleşen panel iki oturum şeklinde gerçekleştirildi. Panelin ilk oturumunda Kütahya Çini Sanatının duayenlerinden Mehmet Koçer, Mehmet Gürsoy, İsmail Yiğit, Sabit Acer tebliğlerini sundular.  Çini sanatçıları çinin sanat boyutuna değinerek konu hakkında bilgiler verdiler. Panelin ikinci oturumunda Yrd. Doç. Dr. Vedat Kacar, Hacettepe Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Mutlu Başkaya, International Mascabal Sempozyum President Öğr. Gör. Kim, Yong Moon seramik sanatıyla ilgili tebliğlerini sundular. Akademisyenler panelde, Kütahya çiniciliğinin ve seramiğinin gelişmesi için pazarlama olanaklarını geliştirmesi gerektiğini, yurt dışında bulunan hediyelik eşya mağazalarını örnek alarak turistik eşya pazarlama olanaklarını yaratması gerektiğini belirtiler. Ayrıca Güney Koreli International Mascabal Sempozyum President Öğr. Gör. Kim, Yong Moon ve Öğr.Gör. Mutlu Başkaya, Mascabal Sempozyumunun seramik sanatına olan katkılarından bahsederek seramiğin böylesi etkinliklerle gelişerek devam etmesi gerektiğini belirttiler.

Etkinlik daha sonra atölye çalışmalarıyla devam etti. Atölye çalışmalarında Öğr. Gör. Mutlu Başkaya (seramik şekillendirme teknikleri), Öğr. Gör. Kim, Yong Moon (Çamur Torna)  Öğr. Gör. Vefa İrdelp (Sagar Fırını- Obvara Pişirim-Rakku Tekniği),  Ömer Numan Özyağman (Çini Dekor), İsmail Yiğit (Çini Uygulama) teknikleri gerçekleştirildi. Etkinliklere yoğun bir katılım olduğu gözlemlendi. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 16 Mayıs 2016, Pazartesi / 3584 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler