Sektörün En Büyük Kariyer Etkinliği 3. Sigorta Günleri Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuz Tarafından Düzenlendi.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuzun ev sahipliği yaptığı Kütahya Sigorta Acenteleri işbirliği ile her geçen yıl daha da özverili bir şekilde gerçekleştirilen, geleneksel olarak devam eden Sigorta Günleri’nin bu yıl üçüncüsü gerçekleştirildi. Etkinliğe katılım yoğundu.

Etkinlik Nafi Güral’ın konuşmasıyla başlayıp HDI ve Generali Sigorta Genel Müdürlüğü görevlerini yürüten Ceyhan Hancıoğlu ve Mine Ayhan ile devam ederken, İnsan Kaynakları Yöneticisi ve Eğitmen Barış Fesliyen ile salon birebir mülakat yapma fırsatı yakaladı. Günün sonunda Üniversitemiz Tiyatro Topluluğunun hazırlayıp sunduğu sigortanın önemini anlatan oyunları büyük ilgi gördü.

Etkinliğin ikinci günü aynı heyecanla sürdürülürken sektörün önde gelen isimlerinden Hazine Müsteşar Yardımcısı Ahmet Genç sektörün doğru bilinen yanlışlarından bahsederken SAİK Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kasap ve Başkent Sigorta Yöneticisi Recai Rençberoğlu sektördeki tecrübelerinden bahsetti. Mapfre Genel Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Engin Canıdar, gelecekteki meslektaşlarına sektör ile ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Eğitim Uzmanı ve Yazar Sinan Sülün’ün eğlenceli sunumuyla gün sona erdi. Ayrıca etkinlik boyunca faaliyette olan Gezici Deprem Simülasyon Eğitim Tırı ile deprem bilinci arttırılmaya çalışıldı.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu ve Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanlığımızın katkılarıyla UBYO tarafından 3. Sigorta Günleri projesi kapsamında getirilen Tır yoğun ilgi gördü. 1 gün boyunca Kütahya Germiyan Mesleki Teknik Lisesi’nde eğitim veren tıra çevre okul öğrencilerinden de katılım yoğundu. Daha sonra UBYO ön bahçesinde hem Üniversite öğrencilerimiz, hem de Dumlupınar Koleji öğrencileri Deprem Tırı’nda eğitim alıp, deprem anını yaşadılar.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuzda gerçekleştirilen Sigorta Günleri gelen konuklar ve Üniversiteliler tarafından her anlamda gerek sahne tasarımı gerek konuşmacıların sunumları açısından büyük bir beğeniyle karşılandı. Bu ve bunun gibi sigortacılığın gelişimine katkı sağlayacak, öğrencilerin ileriye yönelik sorularının cevap bulabileceği, genç beyinlerle önemli isimleri bir araya getiren organizasyonlarla Sigorta Günleri’nin geleneksel bir şekilde sürdürüleceği mesajı verildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 09 Mayıs 2016, Pazartesi / 3203 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler