10. Çizgi Film Festivali ve 1. Uluslararası Çizgi Film Animasyon Sempozyumu ve Sergileri Açıldı

Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümümüz tarafından düzenlenen 10. Çizgifilm Festivali” ve “1. Uluslararası Çizgifilm Animasyon Sempozyumu ve Sergileri Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kaan Eraslan, Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Osman Şan, Eğitim Fak. Dekanımız Prof. Dr. Atalay Küçükbursa, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürümüz Doç. Dr. Baykal Biçer ve Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Levent Mercin, öğretim üyeleri, konuklar ve öğrencilerin katılımlarıyla açıldı.

Açılış öncesi Görsel İletişim Fakültesi Çizgi film Animasyon Ana sanat dalı öğrencileri kostümleriyle Sevgi Yolunda kortej yürüyüşü yaptı ve halka festival için davetiye dağıttı. Birçok çizgi film kahramanın cosplay’ler ile öğrenciler tarafından canlandırıldığı yürüyüş, çok renkli ve eğlenceli geçti.

Festival ve Sempozyum açılışı Güzel Sanatlar Fakültemizde gerçekleştirildi. Açılışta konuşma yapan Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Levent Mercin, Görsel İletişim ve Çizgi Film/Animasyon sektörü ve buna bağlı olarak bunun eğitimini veren kurumların  öneminin; sinema ile televizyon reklamcılığı ve eğitim gibi alanların talepleri, görsel iletişim teknolojilerinin de gelişmesi ile birlikte giderek arttığından bahsetti. Ayrıca bu önemin gelecekte de giderek artacağı yönünde bir eğilimin olduğunun gözlemlendiğini dile getiren Mercin, bu yüzden Çizgifilm ve Animasyon alanında eğitim almış animatörlere olan gereksinim hem nitelik hem de sayısal olarak gün geçtikçe arttığını, bu gerçekliğe paralel olarak çizgifilm yapımı, yapımların niteliği ve özgünlüğünün de önem kazandığını ifade etti. Mercin, bu alanda öğrenim gören öğrencilerin akademik ve sanatsal düzeyde dünyadaki gelişmeleri izleyebilmeleri için bilimsel ve sanatsal bir ortamın oluşturulması gerektiğinden, ayrıca öğrencilerin hazırladıkları yapıtların akademik ve sektörün temsilcilerinin olduğu bir ortamda izlenmesi ve değerlendirilmesini sağlamak da eğitim-öğretim açısından son derece etkili bir yöntem olacağı düşünüldüğünden; genel anlamda görsel iletişim özel anlamda ise çizgifilm animasyon konusunun ele alındığı bir festival ve sempozyum gerçekleştirildiğini belirterek sözlerine devam etti.  

Bugüne kadar geleneksel ve ulusal olarak yapılan Çizgifilm Festivali’nin bu yıl 10’nu gerçekleştireceklerini, festivali bu yıl hem uluslararası mecraya taşımak hem de bilimsel toplantıların da yapıldığı kapsamlı bir etkinliğe dönüştürmek amacıyla 4-6 Mayıs 2016 tarihleri arasında 1. Uluslararası Çizgifilm Animasyon Sempozyumu başlığı altında akademik bir yaklaşımla da gerçekleştireceklerini belirten Mercin, bu ana sanat dalının açılması ve festivalin ilk kez gerçekleştirilmesinde emeği geçen Güzel Sanatlar Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Adnan Tepecik’e, Yrd. Doç. Dr. Mahmut Ayhan ve Öğr. Elemanı Çiğdem Uçarcan Ayhan’a Hizmet Ödülü verileceğini söyledi.

Mercin, başta Rektörümüz olmak üzere festival, sempozyum ve sergilere destek veren tüm kişi kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören Üniversiteye yapmış oldukları katkılardan dolayı Prof. Dr. Adnan Tepecik’e ve Yrd. Doç. Dr. Mahmut Ayhan’a teşekkür etti ve layık oldukları ödülü vermekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek ödülleri kendilerine verdi.

Teşekkür plaketlerinin verilmesiyle açılış töreni sona erdi. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 09 Mayıs 2016, Pazartesi / 3630 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler