BİGEM İşbirliği Protokolü İmza Töreni

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’in katkılarıyla ve Üniversitemizin paydaş olarak görev aldığı, Zafer Kalkınma Ajansı’nın Operasyon Faydalanıcısı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının Sözleşme Makamı olduğu Zafer-İn Operasyonu’nun TR33 Bölgesi’ndeki İşveren ve İşçilerin Uyum Yeteneğinin Arttırılması Teknik Destek Projesi’nin en önemli adımlarından biri olan Bölgesel İnsan Kaynakları Geliştirme Merkezi-BİGEM İş Birliği Protokolü İmza Töreni, Afyonkarahisar’da Korel Otel’de gerçekleştirildi.

Protokol İmza Töreni açılış konuşmaları Uşak Valisi Ahmet Okur, Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal,  Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Birinci Kâtip, Mali İşbirliği, Altyapı, Sosyal ve Bölgesel Projeler Bölüm Başkan Yardımcısı Virve Vimpari, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkan V. Burak Çağatay Doğan ve Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı tarafından yapıldı.

Bölgesel İnsan Kaynakları Geliştirme Merkezi’nin işlevi, stratejisi ile paydaşların görev ve sorumluluklarını içeren İş Birliği Protokolü, TR33 Bölgesi’ndeki üniversiteler, İŞKUR İl Müdürlükleri, Ticaret Sanayi Odaları, Organize Sanayi Bölgeleri ve sendikalardan oluşan 45 kurum tarafından imzalandıktan sonra BİGEM paydaşlarına plaketler takdim edildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’e de katkılarından dolayı plaket takdim edildi. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şükrü Şentürk, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Ayhan Gün ve Üniversite temsilcimiz Yrd. Doç. Dr. Cihan Doğruöz’ün de katılımlarıyla gerçekleşen BİGEM imza töreninde valiler, milletvekilleri, belediye başkanları, TSO, OSB, üniversite öğretim üyeleri ve kamu yöneticileri ile beraber hatıra fotoğrafı çekildi.

İmza töreni sonrasında düzenlenen BİGEM Yapılanması ve Yol Haritası Paneli’ne Üniversitemiz Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cihan Doğruöz, Teknik Destek Ekibi Bölgesel Kalkınma Uzmanı Ethem Erkal Keçe, Zafer Kalkınma Ajansı Proje Geliştirme ve Uygulama Birimi Uzmanı Hacer Eriş, Kütahya İŞKUR İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, Afyonkarahisar TSO Genel Sekreteri Süleyman Uğur Ünsoy, Salihli OSB Müdürü Çağrı Duygu panelist olarak katıldılar.

TR33 bölgesi ve Kütahya şehri için çok faydalı bir merkez olarak düşünülen ve 8 farklı sektörü, üniversiteleri ve sanayi çalışanlarını bir araya getirmeyi hedefleyen bölgesel insan kaynakları geliştirme merkezi BİGEM, 2017 yılının ağustos ayında faaliyetlerine başlaması beklenmektedir. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 06 Mayıs 2016, Cuma / 2273 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler