Erasmus+ Gençlik Programı Gençler Kariyer Yolunda Karar Alıcılar Hep Yanında Projesi

Türkiye Ulusal Ajansı‘nın desteklediği ve Zafer Kalkınma Ajansı‘nın faydalanıcısı olduğu, Üniversitemiz ve TR33 Bölgesi illeri üniversiteleri ile ticaret ve sanayi odalarının ortaklığında yürütülen Erasmus+ Gençlik Programı Gençler Kariyer Yolunda, Karar Alıcılar Hep Yanında Projesi’nin ilk ana faaliyeti olan “Dumlupınar Üniversitesi Çalıştayı” Üniversitemiz Konukevi’nde gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’in katkıları ve destekleriyle gerçekleştirilen bu proje çalışmasında girişimci öğrencilerin işadamları ve kamu yöneticileri ile beraber toplantılara katılıp kariyer planlamalarının gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

Çalıştayın ilk gününde, projenin hedef grubunda yer alan 30 öğrencimize Zafer Kalkınma Ajansı, Türkiye Ulusal Ajansı ve Erasmus+ Programı tanıtıldı; akabinde yürütülen gençlik projesinin içeriği, faaliyetleri ve proje çıktıları açıklandı. Daha sonra genç katılımcılara proje yazma mantığı konusunda bilgi verildi, katılımcılarla beraber yeni bir proje fikri ortaya koyuldu ve bu fikre yönelik olarak örnek bir “Mantıksal Çerçeve Matrisi” oluşturuldu.

İkinci gün ise önce temel ulusal ve bölgesel politikalara ilişkin bilgilendirme yapıldı. Ulusal ve uluslararası alanda “inovasyon, Ar-Ge, yatırım meleği ve ürün uzayı” kavramlarından bahsedildi. Bu kavramlara ilişkin günümüzden çarpıcı örnekler verildi. Öğleden sonra oturumunda Üniversitemiz Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Cihan Doğruöz, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Demirbilek, Doç. Dr. Serkan Akkiraz, Doç. Dr. Abdullah Akbulut, Doç. Dr. Zafer Üstündağ, KUTSO Meclis Başkanı İsmet Özotraç, KUTSO Genel Sekreteri Salih Nafi Alıç, Kütahya ilinde enerji, maden ve çevre eksenlerinde faaliyet gösteren özel sektör kuruluşları temsilcilerinin katılım gösterdiği etkinlik gerçekleştirildi. Genç katılımcılar ve karar alıcılar karşılıklı olarak beklentilerini dile getirdi ve genç katılımcılara iş hayatına atıldıktan sonra kendilerini nasıl geliştirebilecekleri konusunda karar alıcılar tarafından tecrübe paylaşımı yapıldı.

Üçüncü gün 2014-2023 Bölge Planı ve Yerel Ekonomik Gelişme Programları hakkında bilgilendirme yapıldı. Tarım, enerji, çevre ve maden gelişme eksenlerine yönelik genç katılımcıların hazırlayacağı Proje Geliştirme Eylem Planı öneri taslaklarının hazırlık aşamasına yönelik bilgi verildi.

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 06 Mayıs 2016, Cuma / 2302 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler