İnsanlık Ölmedi Ödülleri Sahiplerini Buldu

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Radyo Topluluğu tarafından düzenlenen, İnsanlık Ölmedi Ödülleri sahiplerini buldu. Gerçekleşen ödül törenine Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halis Aydemir, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

TRT Spikeri Derya Kaya tarafından sunulan gecede ilk olarak Radyo Dumlupınar Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Murat Aydın söz aldı. Konuşmasında “Kötülükleri bitiremeyiz ama iyilikleri çoğaltabiliriz.” Bu sloganla yola çıktık.  İnsanlığa örnek olan ve moral veren fahri yaşanmışlıkların tüm insanlığa örnek olması amacıyla hikayelerinin anlatılarak ödüllendirildiği bir gecedir” diyen Aydın, bu organizasyonda asıl amaçlarının ödül vermek olmayıp insanların hikayelerini diğer insanlarla paylaşmak olduğunu belirtti.

Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Radyo Topluluğu Danışmanı Arş. Gör. Dr. Özlem Soyer Zeyrek “Radyo Dumlupınar olarak yıllardır şunu söylüyoruz: Genç beyinlerin toplumla paylaşacağı ve beraber başaracağı çok şey var. Bu ödül gecesi ile bir kez daha görmekteyiz ki, Dumlupınar gençliği, toplumla çok güzel duygular paylaşıyor ve toplumla birlikte çok güzel işler başarıyor. Güzel işlere vesile olan Radyo Dumlupınar ekibini cân-ı gönülden kutluyorum.” dedi. Dr. Özlem Soyer Zeyrek konuşmasının devamında, ödüllerin görseli olan çölde açmış çiçeğin hayatın tüm zorluklarına rağmen yaşayabilen güzellikleri, kötülüklere rağmen sevgi, vefa ve vicdan taşıyan kalpleri, kısacası güzel ahlakı simgelediğini vurguladı ve program hakkında dinleyicilere bilgiler verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören konuşmalarında “Güzel meziyetler bir araya gelince ortaya çıkacak sonuç elbette iyilik olacaktır. Kötülük bizi görünce yolunu değiştirir, İyilik uzakta da olsa, bizi gelir bulur; çünkü biz merhamet etmeyene merhamet olunmaz üslubuyla hareket eden, kul bilmezse ne olur Allah bilsin diyen bir toplumun fertleriyiz.” Dedi.

Merhametin sıradan bir kavram olmadığını anlatan Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Şair Can Yücel’in İnsan olduğunun farkında olmalı insan. Kendisinin, hayatının, olayların gidişatının da farkında olmalı.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Türkçe Öğretmenliği Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal’ın yazıp yönettiği ve Türkçe Öğretmenliği Bölümü Öğrencilerinin sergilediği Tiyatro gösterimi büyük beğeni ve alkış aldı. Aşık Veysel’in de anıldığı gecede DPÜ Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu öğretim elemanlarından Arş. Gör. Özer Bakar, gecede sahne alarak Türk Sanat Müziği örneklerinden eserler seslendirdi. Ardından hikâyelere ve ödül törenine geçildi. Gecede ödül alan herkes birinciydi.

İnsanlık Ölmedi Ödülleri Gecesi'nde Ödül Alanlar:

* Ayakkabı boyacısı Hasan Bey, Gelen müşterisini siftah yapmayan diğer ayakkabı boyacısı arkadaşına yönlendirmesi ile ödüle layık görüldü.

* Sultanbağı Mahallesi Ara Sokağı sakinlerinden Emine Hanım, sokak sakinlerinin bir çoğunun ihtiyaçları olmasına rağmen kendilerine gelen fitre ve zekatları, sokaklarında acil ameliyatı gereken bir komşularına verilmesine öncülük ettiği için tüm sokak sakinleri adına ödüle layık görüldü.

* DPÜ Tıp Fak. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Canbaz Kabay; görev ve  sorumluluğunun üzerinde MS Hasta Eğitim Okulu kurarak hastalarını sosyal yaşama kazandırdığı için ödüle layık görüldü.

* Üniversitelerin Tıp Fakültesi Öğrencileri arasında oluşturulan ve Tıp Fakültesi Hastanelerinin Onkoloji Servisi'nde yatan çocukların hayallerini gerçekleştirmeyi hedefleyen  "Leyla'dan Sonra" ekibi ödüle layık görüldü.

* Zekiye Hanım ve Mehmet Ali Bey, 4 evlatları olmasına rağmen, Yetiştirme yurdundan 2 çocuğa aile olarak, onları hayata kazandırdıkları için ödüle layık görüldü.

* Kütahya Özel Halk Otobüsleri Şoförlerinden Yavuz Bey, Tekerlekli Sandalye ile yolculuk yapacak olan kişilere sorumluluklarının çok üzerinde gösterdiği gayretle yardımcı olduğu için ödüle layık görüldü.

* Salih Soner Gürcan, Eskişehir'de madde bağımlısı olan çocuklara sahip çıktığı ve onları hayata kazandırmak için gösterdiği çabaların, bugün İç İşleri Bakanlığı'nın desteği ile bir projeye dönüşmesi nedeni ile ödüle layık görüldü.

* Mustafa Öztürk, MS hastası olmasına rağmen, hayata bağlılığı, kendisiyle olan barışıklığı ile başka hayatlara örnek ve moral olması vesilesi ile ödüle layık görüldü.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 27 Nisan 2016, Çarşamba / 3175 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler