Özel Çocuklar Gururlanıyor Etkinliği

Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Engelsiz Hayat Topluluğu (EHAT) tarafından Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’nun katılımıyla Özel Çocuklar Gururlanıyor Etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Rektör Yardımcımız ve Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörümüz Prof. Dr. Kaan Eraslan şunlar söyledi: “Böyle anlamlı çalışmaları organize eden sosyal sorumluluk ve bilinç sahibi kıymetli öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bizler şefkat ve merhamet toplumuyuz. Bu ruhu koruyarak faaliyetler yürüten gençlerimize ve federasyonlara, özel ve tüzel kişilere teşekkür ediyorum. Üniversitemiz Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’na katkı vermekten son derece mutlu oldu.”

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyon (TÖSSFED) Başkanı Birol Aydın şunları söyledi: “Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyon, ülkemizdeki en büyük spor federasyonlarından birisidir. Engelli Federasyonlarının en büyüğüdür. 81 ilde kayıtlı binlerce sporcusu olan, dünyanın en mutlu federasyonudur. Çocuklarımızla güzel çalışmalar yaptığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Bu yüzden hep şükrediyorum.

Antalya’da düzenlediğimiz organizasyonda Dumlupınar Üniversitesi Engelsiz Hayat Topluluğundan arkadaşlar canla başla çalıştı. Bu arkadaşlarımızın sayesinde Kütahya ve Dumlupınar Üniversitesi bizim için çok özel bir yere sahip. DPÜ Rektörü başta olmak üzere Dumlupınar Üniversitesi'nin tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından Kütahya Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi sporcuları gösteri sergiledi. Ardından başarılı sporculara ödül ve hediye takdimi gerçekleştirildi.

Üniversite TÖSSFED İşbirliği Yemeği düzenlendi.

Konuk Evimizde “Özel Çocuklar Gururlanıyor” etkinliği kapsamında protokol yemeği gerçekleştirildi. Yemeğe Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kaan Eraslan, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, Federasyon Yönetim Kurulu, Gençlik Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, Kütahya İl Milli Eğitim Müdür V. Hamdi Sarıöz, Kütahya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Veli Darova, Özel Eğitim Okul Müdürleri ve Dernek Yöneticileri katıldı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 18 Nisan 2016, Pazartesi / 2793 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler