BESYO Öğrencimiz Erol Bilgin Büyükler Avrupa Halter Şampiyonu Oldu

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencisi Erol Bilgin Norveç’in Forde kentinde düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası’nda, 62 kiloda Avrupa Halter Şampiyonu oldu.

Üniversitemizi ve Ülkemizi, Norveç’te büyük başarı ile temsil eden Erol Bilgin, haltere 1998 yılında Kütahya Gençlik Merkezi Spor Kulübü’nde başladı. Ertesi sene Romanya nın başkenti Bükreş te düzenlenen şampiyonada koparmada 133 silkmede 160 ve toplamda 293 kilo kaldırarak üç kategoride de altın madalyanın sahibi oldu.

Erol Bilgin’in muazzam başarısının ardından açıklamada bulunan BESYO Müdürümüz Doç. Dr. Adnan Ersoy şunları söyledi: “Erol Bilgin, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 4. Sınıf öğrencimizdir. Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olarak öğrencimizin tarihe geçen başarısı ile çok mutlu olduk. Onunla gurur duyduk. Üniversitemiz her zaman genç sporculara destek olmuştur. Bunun da en güzel kanıtı Avrupa Halter Şampiyonunun Üniversitemizden çıkmasıdır.”

Önceki yıllarda da Dumlupınar Üniversitesi olarak ulusal ve uluslararası spor yarışmalarında ferdi veya takım bazında büyük ses getiren başarılara imza attıklarını belirten BESYO Müdürümüz Doç. Dr. Adnan Ersoy sözlerini şöyle sürdürdü: “Erol Bilgin Avrupa Halter Şampiyonu oldu. Erol Bilgin’in bundan sonraki hedefi; Ağustos ayında başlayacak olan Rio 2016 Yaz Olimpiyatları’nda Olimpiyat Şampiyonu olmaktır. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuzda öğrenci olan 60’a yakın milli sporcumuz var. Öğrencilerimiz içerisinden daha birçok Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu çıkacağına olan inancımız tamdır. Öğrencilerimizin başarılarında pay sahibi olan ailelerini, hocalarını ve antrenörlerini kutluyorum.”

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 12 Nisan 2016, Salı / 5135 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler