Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Poliklinikleri Açılış Töreni Gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Poliklinikleri Açılış Töreni’ne Vali Şerif Yılmaz, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Vural Kavuncu ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Katip Üyesi İshak Gazel, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, bazı daire müdürleri, STK temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Asım Olgun şunları söyledi: “Yoğun çalışmalar sonucu, Rektörümüzün ve ekibinin destekleriyle Diş Hekimliği Fakültesi’nin açılış gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Fakültemizde 8 anabilim dalı bulunmaktadır. Bu anabilim dallarının altısında, 7 tane uzman öğretim üyesi ile birlikte sağlık hizmetlerini vermeye başlayacağız. Mayıs ayı sonuna kadar tüm branşlarda, Kütahya halkımızın beklentilerini karşılayan hizmeti vereceğiz. Kütahya halkına daha iyi hizmet vermek için ilimiz milletvekilleri elinden gelen çabayı gösterdi ve bizleri Ankara’da yalnız bırakmadı.”

Emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan AK Parti Kütahya Milletvekili Türkiye Büyük Millet Meclisi Katip Üyesi İshak Gazel, “Diş Hekimliği Fakültesi Poliklinikleri sadece üniversitemizin değil, Kütahya’nın da ihtiyacını karşılayacak. Kütahya’da Diş Hastanesinde tedavisi mümkün olmayan hastalıklarla ilgili tedavi Diş Hekimliği Fakültesi Polikliniklerinde gerçekleştirilecektir” diye konuştu.

AK Parti Kütahya Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Vural Kavuncu şunları söyledi: “Nitelikli sağlık hizmeti Kütahya’nın hak ettiği bir gerçek. Bir zamanlar ‘Burası lüzumsuz’ diye kapatılan merkezi, bugün büyük bir sevinçle açıyoruz. Devlet Hastanesi ve Tıp Fakültesinin birlikte icra yaptığı yer burası. Kütahya 2008 yılında kurulmasına rağmen bir yol kat edememiş diş fakültesinin sıkıntısını çekiyor bugün. Açılışını gerçekleştireceğimiz 7 tane uzman öğretim üyesinin olduğu bir Diş Hekimliği Fakültesi civar illere göre oldukça iyi bir konumda. Geleceği çok açık bir fakülte. Olumlu duygu ve düşünceleri ön plana çıkartırsak, ilerleyen zamanlarda daha başarılı olacaktır. Diş Hekimliği Fakültesi Polikliniklerinin 3-4 ay içerisinde tamamlanıp hizmet vermesini hedefliyoruz.”

Kurum ve kuruluşlar arasında sağlanan işbirliği sayesinde Diş Hekimliği Fakültesi Polikliniklerinin açıldığını, bunda Kütahya Milletvekillerinin büyük çabası olduğunu ifade eden Vali Şerif Yılmaz, “İlimize bir sağlık tesisi daha kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Diş Hekimliği Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi 2011 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla resmi olarak kurulmuş ancak aradan geçen onca zaman içerisinde sadece İlahiyat Fakültesi hizmete girmişti ki o da Kütahya'da ben göreve başladıktan sonraydı. Diğer üniversitelerden hocaların muvafakatinde bizzat emeğim var, kurulmasını sağladık ama ne hikmetse geçen dönem diğer fakültelerin açılması ve hizmete sunulması için bir adım atılmadı. Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören göreve başladıktan sonra diğer kurum ve kuruluşlarla beraber yapılan işbirliği sonucunda bu aşamaya geldik. Bugün Diş Hekimliği Fakültesi Poliklinikleri açılıyorsa bu başta vekillerimiz olmak üzere il yönetiminde bulunan tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte yapılan işbirliğinin semeresidir. Bunun meyvelerini alacağız. Eksik olan branşların tamamlanmasıyla birlikte 2017 yılında Diş Hekimliği Fakültesi ile Mimarlık Fakültesi’ne öğrenci almaya başlayacağız. Bizim yükümüzün sağlıkla ilgili büyük bir kısmını Milletvekilimiz Prof. Dr. Vural Kavuncu alıyor. Milletvekilimiz Prof. Dr. Vural Kavuncu’nun Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı olması bizim açımızdan da büyük bir şans oldu, Kütahya’ya yapılacak sağlık yatırımlarıyla ilgili bize ayrıcalık sağladı. Üniversiteyle ilgili yapılan işbirliği içerisinde Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Merkezimiz Türkiye’de örnek bir tesis olacak. İhalesi yapılan, ithal olan bazı cihazlar henüz gelmedi. Cihazlar tamamlandığında Türkiye’nin örnek gösterilen Fizik Tedavi Merkezleri’nden biri olacak. Sadece Kütahya’nın değil, Türkiye’nin yüz akı olacak” dedi.

Konuşmaların ardından dua edilerek Vali Şerif Yılmaz ve protokol tarafından açılış kurdelesi kesildi. Açılış töreni Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Polikliniklerinin gezilip incelenmesinin ardından sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 11 Nisan 2016, Pazartesi / 7287 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler