Erdemli Gençlik Konferansı

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Lisan-ı Hal Topluluğu tarafından, konuşmacı olarak Başbakan Başdanışmanı Ahmet Doğan‘ın katıldığı Erdemli Gençlik Konferansı düzenlendi.

Gerçekleşen konferansta konuşan Ahmet Doğan şunları söyledi: “Erdemli bir gençliğe sahip olmak hepimizin arzusudur. Erdemli gençlerin yetişmesi için güzel örneklere ihtiyaç vardır. Gazze Mavi Marmara’da Şehit olan Furkan’ın babası olarak sizlerden gelen yoğun talep için bugünkü konferansta Furkan’ı anlatarak bir örnek göstermek isterim. Furkan, Filistin sorunlarıyla ilgilenen, onların sorunlarıyla dertlenen hisli bir çocuktu. Filistin hassasiyeti vardı. Orada olanları takip ediyordu. Gazze, İsrail kuşatması altındadır. İsrail zulmü altında Gazze yaşamaktadır. Gazze’de 2 milyona yakın Filistinli yaşamaktadır. Furkan 2010 yılında Gazze’ye yardım götürmek için Mavi Marmara’ya katıldı.”

Bölge halkının yaşadığı sıkıntılara değinen Ahmet Doğan Elektriğin sınırlı miktarda verildiğini, sağlık hizmetlerinin verilemediğini ve hatta sokaktaki çöplerin bile toplanmadığı için gündelik yaşantılarının sekteye uğradığını bütün bu olumsuzluklara karşı Gazze’nin terk edilmediğini belirterek Mavi Marmara’ya yapılan saldırıda şehit olan 10 kişiden biri olan Furkan, saldırı sırasında geminin en üst kısmında kamerayla çekim yapıyordu bu yüzden ilk hedef oldu. Ağır yaralanan Furkan kasten ve bilerek şehit edildi. Furkan, hayatını insanlığa hizmet etmeye adamıştı. Bu yüzden doktor olmak istiyordu. Özellikle de göz doktoru olup Afrika’daki insanlarda sıkça görülen katarakt hastalığını tedavi etmek istemişti. Sınava girdi yalnız aldığı puanı öğrenemeden şehit oldu dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 22 Mart 2016, Salı / 1807 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler