Deney Hayvanları Kullanım Kursu Sertifika Töreni Düzenlendi.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Deney Hayvanları Kullanım Sertifika Kursu yapılan sınav ile sona erdi. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şükrü Şentürk, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural, Dekan Yardımcılarımız, Kurs Düzenleme Kurulu ve kursiyerlerin katılımıyla düzenlenen sertifika töreninde başarılı olan 36 kursiyere sertifikaları verildi.

Törende konuşma yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şükrü Şentürk, Üniversitemiz bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Deney Hayvanları Yetiştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu’nun üstlendiği görevin öneminden bahsettiği konuşmasında katılımcıları bu programa katılarak sertifika almaya hak kazandıkları için, kurs düzenleme kurulunu da böyle bir programı Üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirdikleri için tebrik etti.

Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu Başkanı Doç. Dr. Aynur Gülcan, hayvan deneylerinin bilime olan katkısının yadsınamaz olduğunu, bu nedenle deney hayvanlarına optimum yaşam standartlarının sağlanmasının ve etik kurallara uygun olarak çalışmanın önemli olduğuna vurgu yaptı. HADYEK ve Deney Hayvanları Yetiştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEHYUAM)’nin işbirliği ile ilki gerçekleştirilen bu kurs programı ile katılımcılara deneysel bir çalışma planlarken nelere dikkat edilmesi gerektiği, deney hayvanlarının özellikleri (beslenme, bakım ve üretimi), hayvanlara uygulanacak işlemlerin en doğru teknikleri (minimum ağrı, acı ve stres ile), etik esaslar ve ulusal-uluslararası mevzuat gibi konularda bilgi, deneyim ve yetki sahibi olmalarını hedeflediklerini belirtti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 08 Şubat 2016, Pazartesi / 3488 defa okundu.

Bu Kategorideki Diğer Haberler