AsiaStar 2015’te Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğrencimize Uluslararası Ödül

Türkiye’nin ev sahipliğini yaptığı Asya ambalaj sektörü temsilcilerinin ağırlandığı Asya Ambalaj Federasyonu (APF) Olağan Genel Kurulu ve etkinlikleri bu yıl ilk defa İstanbul’da gerçekleştirildi. 3 gün süren etkinlikler kapsamında AsiaStar 2015 Yarışması Ödül Töreni de gerçekleştirildi. AsiaStar Yarışmasına bu yıl 2‘nci kez katılan ve 18 ödül alan Türkiye, en fazla ödül alan 4‘üncü ülke oldu.

Etkinlikte; Türkiye, Bangladeş, Çin, Endonezya, Hindistan, Kore, Singapur, Sri Lanka, Tayland, İran ve Kazakistan'dan, gıda ve gıda makineleri, ambalaj ve ambalajlama makineleri sektörlerinden temsilciler yer aldı. 11 Asya ülkesinde faaliyet gösteren 36 kuruluştan 100’e yakın temsilcinin katıldığı B2B iş görüşmelerinde 200’ün üzerinde toplantı düzenlendi. Daha sonraki süreçte Asya'nın En İyi Ambalajları Seçildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan DPÜ Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Levent Mercin şunları söyledi: “Toplam 196 başvurunun yapıldığı AsiaStar Yarışması’na bu yıl 2'nci kez katılan ve 18 ödül alan Türkiye, en fazla ödül alan 4'üncü ülke oldu. Türkiye’nin bu başarısında bölümümüz öğrencisinin de katkısı oldu. “Tüketici Ürünleri Kategorisinde Ödül Alan Firmalar”; “Taşıma Ürünleri Kategorisinde Ödül Alan Firmalar” gibi kategorilerde çok büyük firmaların katıldığı yarışmanın “Öğrenci Kategorisinde Ödül Alan Projeler” başlığı altında Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencimiz Büşra Öztürk “Çitlenbik Kuruyemiş” adlı çalışmasıyla başarılı proje ödülüne layık görüldü.”

Türkiye’nin uluslararası mecrada başarılı olmasında üniversitemizin katkısının olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirten Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanımız Levent Mercin, bu başarıların Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde hedeflenen vizyonun gerçekleştirildiğinin bir göstergesi olduğunu; ancak bunun hiç kolay olmadığını bu yüzden de bu başarıya imza atan başta öğrencimiz Büşra Öztürk olmak üzere desteklerini esirgemeyen Rektörlük Makamına ve Güzel Sanatlar Fakültesi yönetimine, Öğr. Gör. Mehmet Pehlivan’a ve Bölümdeki öğretim elemanlarına teşekkür etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 18 Aralık 2015, Cuma / 2115 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler