KBB Acil Olgularına Yaklaşım Sempozyumu Gerçekleştirildi

Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğumuz (DUTBAT) ve Tıp Fakültesi Kulak, Burun ve Boğaz Anabilim Dalımız tarafından gerçekleştirilen KBB Acil Olgularına Yaklaşım Sempozyum’u Hilton Garden Inn’de gerçekleştirildi.

Kulak Burun ve Boğaz Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Nadir Yıldırım’ın sunumu ile başlayan sempozyum, Yrd. Doç. Dr. Ali Güvey, Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Kucur ve Op. Dr. Semra Külekçi’nin sunumları ile devam etti. Sunumlarda baş dönmesi, kulak ağrısı, burun kanaması ve KBB acil vakalarının tanısında ayırt edici bulgular, tedavide dikkat edilmesi gerekilen noktalar ve cerrahi operasyonların yöntemleri anlatıldı. Konuşmacılar tanı ve tedavide karşılaşılabilecek sorunlar üzerinde durarak, yeni gelişmeler ve literatür bilgilerini katılımcılara aktardı.

Konuşmacılar tarafından dinleyicilerin interaktif katılımlarının sağlandığı sempozyuma Kütahya ve ilçelerinden acil tıp hekimleri, aile hekimleri, uzman hekimler ve tıp öğrencilerin katılımı oldu.

Sempozyum sonunda katılımcılar sempozyumun önemli olduğunun altını çizerek gerek sempozyumda sunulan konular, gerekse konuşmacıların verdikleri bilgilerden memnun olduklarını ilerleyen dönemlerde benzer bilimsel aktivitelerin yapılmasını istediler.

DUTBAT üyeleri, 4.Acil Olgulara Yaklaşım Sempozyumu’nu başarı ile gerçekleştirdiklerini 26 Aralık tarihinde de “Pediatri ve Kadın Hastalıkları-Doğum Acilleri” Sempozyumu’nu yapacaklarını açıkladılar.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 30 Kasım 2015, Pazartesi / 3450 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler