Türkiye‘de Sigorta Sektörü‘nde İlk

Üniversitemiz ve Mikro Prosesör Bilgisayar Programlama Şirketi, Üniversite Sanayi İşbirliği çerçevesinde Türkiye’de ilk defa yapılan Sigortacılık Eğitim ve İstihdam İşbirliği Protokolü imzaladı.

Protokol İmza Töreni’nde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören yapılan anlaşma hakkında şunları söyledi: “Türkiye’de ilk defa hayata geçecek bir protokole imza atmış olmanın heyecanını yaşıyorum. Bu güzel ve anlamlı işbirliği ile Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (UBYO) ve Şaphane Meslek Yüksekokulumuzda Sigortacılık eğitimi alan öğrencilerimiz; Mikro Prosesör Bilgisayar Programlama Şirketi’nin çözüm ortağı olan firmalarda istihdam edilme fırsatı bulacak.

Bu protokol kapsamında Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Dalkılıç ve Şaphane Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi H. Feyyaz Ebeoğlugil tarafından Sigortacılıkta Paket Programları I ve Sigortacılık Uygulamaları Dersleri kapsamında ‘Sofis Ultimate Eğitimi’ verilecek. Bu derslerde başarı kriterini yakalayan öğrencilerimiz Sofis Ultimate Kullanım Sertifikası’nın sahibi olacak. Bu sertifika ile öğrencilerimiz özgeçmişlerini (CV) zenginleştirmenin yanında sigorta sektöründe aranan nitelikli çalışan olacaklar. İş bulma konusunda da avantajlı durumda olacaklar.”

Üniversitemizin, sanayi ile işbirliğine her zaman çok önem veren bir üniversite olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversite Sanayi İşbirliği (ÜSİB) çerçevesinde Sigorta Sektörü ile yapılan bu büyük işbirliği protokolü umarım bundan sonra da artarak devam eder ve diğer sektör temsilcilerine de örnek teşkil eder. Üniversitemiz bu anlamda bütün sektör temsilcilerine kapılarını ve imkânlarını sonuna kadar açmaktadır.”

Protokol İmzalama Töreni’ne katılan Mikro Prosesör Bilgisayar Programlama Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İstek imzalanan protokolün ardından şunları söyledi: “Dumlupınar Üniversitesi ile imzaladığımız bu protokol sadece bizim için değil bütün Sigortacılık Sektörü için çok önemli. Çünkü Türkiye’de ilk defa Sigortacılık Sektörü’ne yönelik nitelikli istihdama katkı sağlayacak bir anlaşmaya imza atıyoruz. Üniversite-Sanayi İşbirliğine önem veren Dumlupınar Üniversitesi ile işbirliği yapmak bizim için ayrıca bir övünç ve gurur kaynağıdır. Bundan sonra umarım yapacağımız çalışmalar artarak devam eder. Bu protokol’ün şirketimize, Dumlupınar Üniversitemize ve özellikle Sigortacılık Sektörü'ne ivme kazandıracağına inanmakla beraber, hepimize hayırlı olmasını temenni ederim.”

Yapılan Protokol İmza Töreni’ne Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Mikro Prosesör Bilgisayar Programlama Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İstek, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Halis Aydemir, Prof. Dr. Şükrü Şentürk, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Ceren Giderler, Şaphane Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. M. Faruk Ebeoğlugil, Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Dalkılıç, Öğr. Gör. H. Feyyaz Ebeoğlugil katıldı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 13 Kasım 2015, Cuma / 5611 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler