100 Kilometrede Sadece 1,5 TL Harcayan DPÜ Duscart Elektromobil’in Tanıtımı Yapıldı

Üniversitemiz elektrikli araç ekibi DUSCART Elektromobil Takımı, üretmiş olduğu yerli ve elektrikli aracın tanıtımını Kütahya SERA AVM’de yaptı. Yapılan bu etkinliğe Kütahya halkı yoğun ilgi gösterdi. Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin yaptığı araba, tam dolu batarya ile 90 km yol alabilmekte ve 100 km de sadece 1,5 tl harcamaktadır.

Ürettiğimiz araçla tek amacımız üniversitemizi ve Kütahya’yı daha üst basamaklara çıkarmak ve yerli üretime dikkat çekmektir diyen Takım Kaptanı Semih Altın; yaptığımız elektrikli otomobili daha da geliştirmek ve Türkiye’nin hayali olan yerli otomobil üretimine elektrikli otomobil ile katkıda bulunmak için daha fazla sponsora ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Gelecek yıl elektrikli otomobili çok daha iyi bir hale getireceklerini söyleyen takım üyeleri araç yapımında desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’e teşekkür etti.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 22 Ekim 2015, Perşembe / 6998 defa okundu.

Etiketler : dpü,