Engelsiz Yönlendirme ve Bilgilendirme Sistemi (Navigasyon) Hizmete Girdi

Üniversitemiz ile Akdeniz Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi’nin ortaklaşa başlattıkları Engelsiz Yönlendirme ve Bilgilendirme Sistemi (Navigasyon), 15 Ekim Dünya Beyaz Bastonlular Günü’nde Kütahya Altınokta Körler Derneği üyelerinin de katılımı ile Üniversitemizde hizmete açıldı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Tevfik Bayer, Üniversitemize gelen Altınokta Körler Derneği üyelerine ziyarette bulunarak dernek üyeleri ile sohbet etti. Üniversitemize gelen Altınokta Körler Derneği üyeleri, hizmete giren Engelsiz Yönlendirme ve Bilgilendirme Sistemi (Navigasyon) ile birimimizin bulunduğu yerden Rektörlük binamıza kadar sağlıklı bir şekilde deneme fırsatı buldu.

Altınokta Körler Derneği Başkanı İsmail Barış ve dernek üyeleri Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’e ve ekibine ziyarette bulunarak, böyle güzel bir sistemin ilk olarak Kütahya’da olmasından dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler. Daha sonra Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’e teşekkür plaketi sundular.

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören öncelikle Akdeniz Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi’nin de içinde olduğu bu projeyi üniversitemizde uygulamaya geçmesinden dolayı memnuniyetini belirtti. Engellilerle her zaman beraber olduklarını ve üniversitenin engelsiz olma yolunda çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini ayrıca daha birçok projede de engellilerin hizmet alması için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Ayrıca Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü olarak görev yapmakta olan Ali Osman Altınay’a da özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Ali Osman Altınay da yapılan proje hakkında açıklamalarda bulunarak şunları söyledi: “Engelsiz Üniversiteler Yardımcı Teknolojileri Uygulama Platformu Sekreterliğini yürütmekteyim. Akdeniz Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi ve Dumlupınar Üniversitesi olarak çok güzel bir projeyi hayata geçirmenin sevincini yaşamaktayım. Projenin ilk olarak Dumlupınar Üniversitesi’nde yapılmasından dolayı birçok proje çalışmalarında Dumlupınar Üniversitesi’nin adının sıkça duyulacağından dolayı gurur duymaktayım.”   

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 19 Ekim 2015, Pazartesi / 3213 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler