Üniversitemiz ile Ruanda Üniversitesi Arasında Akademik İşbirliği Protokolü İmzalandı

Üniversitemiz, Ruanda’nın Ruanda Üniversitesi (Univercity of Rwanda) ile ikili akademik işbirliği protokolü imzaladı.

Ankara Büyükelçisi Caezar Kayizari, akademik işbirliği protokolü için Üniversitemize iki gün süren resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören tarafından karşılanan Büyükelçi’ye Üniversitemiz ve Kütahya hakkında detaylı bir brifing verildi. Brifing sonrası duygu ve düşüncelerini dile getiren Büyükelçi Caezar Kayizari: “Dumlupınar Üniversitesi’nin gerek fiziki yapısı, gerek akademik potansiyeli beni oldukça etkiledi.  İki üniversite arasında yapılan protokolün sadece akademik anlamda değil, ülkeler arası işbirliğine de faydalı olacağına inancım tamdır. Afrika’nın diğer büyükelçileriyle ileri tarihlerde Dumlupınar Üniversitesine tekrar gelerek, üniversiteniz ile protokol yapan ülke sayısının daha da artmasını sağlayacağım. ”dedi.

Yapılan açıklamaların ardından hazırlanan protokol karşılıklı olarak imzalandı. İmza töreninde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şükrü Şentürk ve Prof. Dr. Halis Aydemir de hazır bulundular.

Karşılıklı akademik eleman değişimlerini ve araştırma çalışmalarını içeren protokolde, ayrıca iki üniversite arasında karşılıklı öğrenci değişimi, çift anadal programları, ortak akademik araştırmalar çerçevesinde ulaşılabilir verilerin ve öğretim materyallerinin değişimi, bilimsel yayın ve kültürel aktivitelerde iş birliği yapma, ortak akademik konferans düzenlenme maddeleri yer aldı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 16 Ekim 2015, Cuma / 3412 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler