DPÜ’den İlk Tematik Erasmus+ Konsorsiyum Projesi

ERASMUS+ Yükseköğretim Programı 2023 dönemi Ana Eylem 1 - Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu (KA130) programına başvuru yapan 23 proje arasından akredite edilen dört projeden biri Mühendislik Fakültemiz tarafından yazılan hareketlilik projesi oldu.

DPÜ Mühendislik Fakültesi tarafından yazılan proje akredite edilen projelerden biri oldu.

Proje kapsamında kurulan Frigya Konsorsiyumu'nda Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası paydaş olarak yer alıyor. Paydaş üniversitelerin mühendislik fakültelerinden öğrencilerin ve personelin hareketlilik yapacağı konsorsiyumun amacı, üniversite ile sanayi arasındaki iş birliğini geliştirmek, çevre bilincine sahip bireylerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak olarak belirlendi. Aynı zamanda, bu proje sayesinde konsorsiyumda yer alan üniversitelerin mühendislik fakültesi öğrencileri yurt dışında staj yapma deneyimi yaşayacaklar.

Proje çalışanlarının Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal'ı ziyaret ettiği toplantıda konuyu değerlendiren Dış İlişkiler ve Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Merkezi (DPÜ ULMER) Müdürümüz Doç. Dr. Muhammet Yunus Şişman, Frigya Konsorsiyumu ile Üniversitemiz Erasmus+ hareketliliklerinde personelimiz ve öğrencilerimiz adına her geçen gün yeni olanakların elde edildiğini dile getirdi ve Mühendislik Fakültemizin Üniversitemize bu alanda örnek teşkil etmesinden memnun olduklarını söyledi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Cengiz Karagüzel, projenin yazım süreçlerini aktardıktan sonra, sürece gönüllü olarak katılan Prof. Dr. Oktay Şahbaz, Dr. Öğr. Üyesi Halit Arat, Dr. Öğr. Üyesi Ali Samet Öngen, Dr. Öğr. Üyesi Ersel Göz, Dr. Öğr. Üyesi Ömer Canıeren, Arş. Gör. Dr. Mehmet Özdemir, Arş. Gör. Nagihan Yağmur ve Arş. Gör. Mehmet Ali Dursun'a teşekkür etti. Konsorsiyumun oluşmasına destek olan ilgili üniversitelerin mühendislik fakültelerinin dekanları Prof. Dr. Turgay Onargan, Prof. Dr. Muammer Kaya, Prof. Dr. Ahmet Yıldız ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Esin Güral Argat ve yönetim kurulunu da kutlayan Prof. Dr. Karagüzel, sürecin DPÜ ULMER ile birlikte yönetildiğini ve 5 yıl sürecek bu desteğin üniversitemize, öğrencilerimize ve personelimize hayırlı olmasını dilediğini ifade etti.

"DPÜ ULUSLARARASI BAŞARILARLA ADINDAN SÖZ ETMEYİ SÜRDÜRECEK"

Prof. Dr. Hasan Göçmez de proje ekibini tebrik ederken bu yıl üniversitemizde ilklerin yaşandığını ve ilk defa fakülte bazında konsorsiyum desteği alındığını söyledi. DPÜ'nün uluslararası alanda elde ettiği başarıların devam edeceğini kaydeden Prof. Dr. Göçmez, tüm öğrencilerimizin üniversitemizin kendilerine sağladığı bu tür uluslararası hareketlilik ve staj olanaklarından en üst düzeyde faydalanmak adına gerekli koşulları yerine getirmeye gayret etmelerini önerdi ve öğrencilerimizin bu alanda uluslararası deneyime sahip olmalarını çok önemsediklerini belirtti.

Yapılan ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Prof. Dr. Kâzım Uysal ise şunları söyledi:

Üniversitemizin değişim programlarında elde ettiği başarılar ülke çapındaki sıralamalara yansımışken Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin tematik bir konsorsiyum oluşturmasını çok kıymetli buluyorum. Üniversitemiz uluslararası alandaki başarılarıyla adından daha çok söz ettirecek. Bu konuda sizlerin gösterdiği çabaya karşılık olarak DPÜ olarak mümkün olan tüm olanaklarla size destek olmaya devam edeceğiz. Bu projede emeği geçen herkesi kutluyorum ve projenin üniversitemize ve paydaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 01 Haziran 2023, Perşembe / 1332 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü mühendislik fakültesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler